Koroonaviirus on haiglasse viinud kümme inimest, Läänemaal nakatunuid pole

Foto: Pixabay

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes on testitud inimestest positiivse koroonaviiruse proovi andnuid 104 Harjumaa elanikku. Saare maakonnas on registreeritud 71, Võru maakonnas 29, Pärnu maakonnas 22 ja Tartu maakonnas 14 juhtumit.

Ida-Virumaal on testimise põhjal nakatunuid 5, Põlva maakonnas 3, Raplamaal 2 ning Viljandi maakonnas 2. Üks nakatanu on registreeritud Hiiumaal, Jõgeva maakonnas, Järva maakonnas, Lääne-Viru ning Valga maakonnas. Enamikul koroonaviirusega patsientidel on kerged sümptomid, enam kui pooled nakatunutest on vanuses 30-49 eluaastat.

Läänemaal ametlikel andmeil ühtegi nakatunut ei ole.

Haiglaravil viibib hetkel 10 inimest, kes on stabiilses üldseisundis ning ei vaja intensiivravi.

Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus täna terviseameti, Tartu ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla ja Pärnu haigla laborites. Tänase seisuga suudavad laborid analüüsida päeva jooksul 500-600 proovi.

19. märtsi hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 267 inimesel, võrreldes eilsega lisandus 9 juhtu. alates 31. jaanuarist on kokku tehtud 2259 COVID-19 testi.

Lähipäevil käivitatakse kaheksa linnas perearsti saatekirja alusel tasuta koroonaviiruse laiendatud testimine, mille vastus antakse ühe tööpäeva jooksul.

Testimist alustatakse Tallinnas, järgnevatel päevadel hakatakse koroonaviiruse proove võtma ka Tartus, Pärnus, Kuressaares, Viljandis, Narvas, Paides ja Kohtla-Järvel.

Laiendatud testimisele saamiseks peab haigussümptomitega inimene helistama oma perearstile. Kui perearst peab testimist vajalikuks, vormistab ta digitaalse saatekirja. Saatekirja saanud patsiendiga võtab ühendust testimiskeskus, leppides inimesega kokku täpse testimise aja ja koha. Ninaneelu proov võetakse autost saatekirja omavalt inimeselt isikut tõendava dokumendi alusel, testi tulemuse saab inimene telefoni teel, lisaks kuvatakse proovi vastus ka patsiendiportaalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Onmison
4 aastat tagasi

aga need numbrid on jube vassimine.
Kui teste ei tehta, siis ei tea ka keegi kui palju nakatunuid kusagil on.
Statistika jaoks mida näidata “maailmale” on kasulik teha võimalikult vähe teste ning teenida sedasi au ja kiitust.

Enriko
4 aastat tagasi

Toimetus, tulge maa peale! Mis loogika järgi saab väita, et Läänemaal nakatunuid pole? Ja seda veel pealkirjas, mis on enamiku lehe vaatajate jaoks võrdne jumalasõnaga. See, et meil kahtlusaluseid ei testita ja neid, keda teataksegi ülitõenäoliselt COVID-19 haige olevat, arvesse ei võeta, näitab pigem vastupidist – koroonaviirus on määratud Läänemaal levima varjatult, inimeste valmisolekut uinutades. Paanikat on vaja! Elutervet paanikat, et inimesed viiksid vabatahtlikult nakatusohu miinimumini. Teoreetiliselt oleks see jama siis läbi juba 3 nädalaga, ent kuni iga nakatanu ei nakata edasi VÄHEM kui üht inimest, jätkab viirus jõudsalt levimist. Põhimõtteliselt ei tohi isegi foori nuppu muretult vajutada. Ja kaupluses… Loe rohkem »