Läänemaa õpilased saavad koolis taarat ära anda

Noarootsi kool, Läänemaa ühisgümnaasium, Kullamaa keskkool ja Oru kool osalevad üle-eestilises keskkonnakampaanias, millega saab plastpudeleid ja plekkpurke koolis ära anda.

Iga kampaaniaga liitunud kool saab kokku kogutud pandipakendite tagatisraha arveldusarvele. Saadud summat võib kool vastavalt vajadusele kasutada.

„Pakendite sorteerimine peab olema argielu loomulik osa ja kuna taaraautomaadi leiab ainult kaupluste juurde kuuluvana, siis soovisime tulla kooliperedele Läänemaal ja üle Eesti appi, päästmaks väärtuslikku materjali tavaprügisse viskamisest ja näitamaks, et seda saab teha läbi lõbusate, ent samal ajal harivate ettevõtmiste juurutamaks kasvavas põlvkonnas rõõmusrohelist mõtteviisi,” ütles Eesti Pandipakendi kommunikatsiooni projektijuht Kerttu-Liina Urke.

Eesti Pandipakend varustab kõik kampaaniaga liitunud koole spetsiaalselt kujundatud kogumiskastide ja selle juurde käivate kogumisvahenditega ilma koolidele kulusid kaasa toomata.

Eestis jõuab ligi 90% pandipakenditest ümbertöötlemisse.

Viimati toimus sarnane kampaania 2012. aastal ning sellest võttis osa 25 600 õpilast 70 üldhariduskoolist, kes aitasid taaskasutusse suunata peaaegu 50 000 pandipakendit. Toona osales Läänemaalt Haapsalu linna algkool ja Lihula gümnaasium.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vana Johannes
4 aastat tagasi

Aga Haapsalu vanalinnas ei saa taarat ära anda, tuleb kõmpida keskusesse, mis on vanale mehele pahatihti ülejõukäiv.