Noortepõnevik lahendab vana kummituslugu

Lääne Elu

info@le.ee

Rakvere teatri etendus. Foto: Kristo Sild
Rakvere teatri etendus. Foto: Kristo Sild

Veebruari alguses jõuab Haapsallu Rakvere teater tumeda noortepõnevikuga, kus saavad kokku nii teismeliste igapäevaelu ja suhted kui ka müstiline lugu, mis selle ümber lahti hargneb. Lavastus põhineb Reeli Reinausi hittnoortekal „Verikambi”, mis jutustab loo metsa eksinud keskkooliõpilastest.

Pärast seda, kui vana vesiveski seinal ilmutab end kellegi verine käejälg, hakkavad sündmused võtma aina kummalisemat kuju. Ükski noortest ei taipa päriselt, kes on selle kõige taga. On see kellegi tobe mäng või juhtub see kõik päriselt? Kuid noored on juba niivõrd loosse haaratud, et peavad nüüd lahendama ammuse kriipiva saladuse. Kummitusliku loo pusletükid tuleb kokku sobitada enne, kui keegi ammu toime pandud kuritöö eest maksma peab.

Noortele alates 14. eluaastast mõeldud „Verikambi” on lugu ebaõiglusest ja andestusest, eneseleidmisest ning armastusest, mis ulatub üle teispoolsuse piiride. Lavastuses saavad kokku nii kaasaja mured-rõõmud kui ka kohapärimus ja folkloor.

„Verikambi” lavastas Jaanika Juhanson, mängivad Imre Õunapuu, Märten Matsu, Madis Mäeorg, Grete Jürgenson, Helgi Annast, Liisu Krass (külalisena), Laura Niils (Must Kast), Mihkel Kallaste (Must Kast) ja Kristian Põldma (Must Kast). Etendust mängitakse Haapsalu kultuurikeskuses reedel, 7. veebruaril kell 13.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments