0

Eesti riigimaanteede loomaohtlikkus koondati kaardile

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Loomaohtlikud kohad Haapsalu lähistel. Kaart: http://hendrikson.ee/maps/Loomaohtlikkus/
Loomaohtlikud kohad Haapsalu lähistel. Kaart: http://hendrikson.ee/maps/Loomaohtlikkus/

Maanteeamet koostöös keskkonnakonsultatsioonifirmaga Hendrikson&Ko analüüsis ja positsioneeris aastatel 2014–2018 riigimaanteedel toimunud loomaõnnetused ning koondas need registrisse. Andmete põhjal loodi avalik kaardirakendus, milles on võimalik tutvuda ulukiohtlikemate teelõikudega.   

Eesti teedel vigastatud ja hukkunud loomadest teatatakse keskkonnainfo telefoni numbrile 1313. Aastas tuleb infotelefonile keskmiselt 3000 teadet teel hukkunud või vigastatud metsloomade kohta. Õnnetuste andmed edastatakse kvartaalselt maanteeametile.

Viie aasta jooksul (2014–2018) registreeriti 18 401 teadet. Analüüsidest ilmnes, et ligi 44% registrisse kantud õnnetustest toimus põhimaanteedel ehk veidi alla poolte loomaõnnetustest olid koondunud 9,7 protsendile riigimaanteede võrgustikule.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz