Veeteede amet korjab veeteedelt hooajalised ujuvmärgid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Foto: Urmas Lauri

Veeteede amet alustas oktoobri keskel hooajalise ujuvmärgistuse väljavõtmist.

Ujuvmärgistuse väljavõtmine on kavas lõpetada detsembri keskpaigaks, märgid pannakse uue navigatsioonihooaja alguseni hoiule, edastas amet.

Ujuvmärkide eemaldamisega alustati sisevetel, kust võetakse välja 195 ujuvmärki. Aastaringselt jääb sisevetesse 304 ujuvmärki, millest kolmele tehakse ka hooldustöid.

Merealadelt alustati ujuvmärkide väljavõtmist 21. oktoobrist ning seekord võetakse välja 388 ujuvmärki. Aastaringselt on merealadel 137 märki, millest kuuele tehakse lisaks hooldustööd.

Veeteede ameti navigatsioonimärgistuse osakonna juhataja Andry Rütkineni sõnul võetakse talveperioodiks ujuvmärgid välja, kuna jää võib neid oluliselt kahjustada. Aastaringselt vette jäävad ujuvmärgid asuvad Rütkineni sõnul kohtades, kus laevaliiklus on pidev, jääolud on tavapäraselt pehmemad ning triivjää oht väiksem.

Veeteede amet haldab kokku üle 1000 ujuvmärgi, neist 499 sisevetel ja 525 merealadel.

Vt ka: “Iga kolmas meremärk käib Rohukülas hoolduses

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments