Sihtasutus Läänemaa otsib aasta isa

Aasta isa Maanus Jõevee tütrepoeg Teniga. Eduard Laur
Möödunud aastal sai aasta isaks Maanus Jõevee. Eduard Laur

Sihtasutus Läänemaa kuulutas välja konkursi Läänemaa aasta isa leidmiseks. Aunimetuse eesmärk on väärtustada tublisid isasid ja nende rolli peres ning ühiskonnas.

„Tuleb tõdeda, et meie ühiskonnas hinnatakse enseteostusena vähe seda, kui isa on loonud õnneliku perekonna ning on tähtis oma naise ja laste jaoks. Pigem kaldutakse isa edukuse kriteeriumit luues ikka materiaalse poole peale,” ütles sihtasutuse Läänemaa koordinaator Ege Tatarmäe.

Ta lisas, et auhinna eesmärk ongi isade ning ka vanaisade rolli väärtustamine ja hindamine eneseteostusena. Aunimetuse saaja kuulutatakse välja isadepäeva nädalal, seega saab väärika tiitli pälviv mees isadepäeva puhul toreda üllatuse. Aasta isa tänatakse 28. novembril toimuval tunnustusüritusel.

Varasemalt on Läänemaa aasta isa valimisi korraldanud maavalitsus, ent alates eelmisest aastast on see ülesanne sihtasutusel Läänemaa.

Eelmisel aastal sai Läänemaa aasta isa aunimetuse kullamaalane Maanus Jõevee. Lisaks Maanusele on Läänemaa aasta isa aunimetuse saanud Kalle Orumaa, Toomas Räli, Tiit Seiton, Hannes Smitt ja Andres Paju.

Kandidaadi esitamise vormi leiab sihtasutus Läänemaa kodulehelt. Kandidaate saab esitada 28. oktoobrini meiliaadressile info@laanemaa.ee või paberkandjal aadressile Sihtasutus Läänemaa, Karja 27, 90502, Haapsalu linn, Läänemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments