Kullamaal avas uksed 11 kodukohvikut

Kullametsa viburaja kalakohvikus tundsid inimesed kõige rohkem huvi suitsukala vastu. Malle-Liisa Raigla

Teisipäeval avati Kullamaa kandis üksteist kodukohvikut, kus söögipoolisele lisaks pakuti ka muud.

Kullamaal avas kohviku Kullamaa käsitööselts, Kullamaa keskkooli ees oli KR Racingu kohvik, kus lisaks šašlõkile ja vrappidele oli välja pandud ka ralliautod. Bussipeatuse juures oli end sisseseadnud Meribeli kohvik, kus kohvikupidaja müüs ka oma riideid. Samuti oli Kullamaal avatud tantsulaste kohvik.

Kullamaa külje all avas uksed Kullametsa viburaja kalakohvik, kus sai nii kooke kui ka suitsukala ja huvilised võisid ka vibu lasta.

Kohvikupidaja Kairi Kivila ütles, et kohvikus müügil olnud 52 pulgakooki valmistas tema 10-aastane poeg terve eelmise päeva. „Jube töö, šokolaadi sulatamine ja kookide seal sees keerutamine. Ei uskunud, et nii keeruline on,“ ütles Kivila.

Kümme kooki läks ka untsu, need sõid lapsed tegemise ajal ära. Kivila ise tegi kohvikute päevaks esimest korda elus Pavlovat. „Praegu on ilusad,“ ütles Kivila selle kohta, kuidas koogitegemine õnnestus. Samuti tegi ta ise viineripirukad ja rabarberikoogi.

Viburaja kodukohvik oli avatud esimest korda.

Kullamaalt kaugemal avas uksed Nupu talu hubane kodukohvik Leila külas, kus lisaks kookidele pakuti ka sušit, mida kohapeal peretütar köögis valmistas.  Sušisid oli kolme sorti – suitsulõhe, kurgi ja avokaadoga; tuunikala ja kurgiga ning kreveti, kurgi ja avokaadoga. Samuti said soovijad lasta teha näomaalingu või kaasa osta puukujusid.

Lisaks avasid kohvikud Koluvere ja Üdruma seltsimajad, Koluvere ja Kullamaa vahel Kalju külas asuv Mäe-Lauri talu, Liivi kandis Mõrdu külas Mannikese kohvik ja Kullamaa ning Kolivere vahel avas uksed Kaarli kohvik.

Kullamaa kandis peeti kohvikutepäeva viiendat korda.

Malle-Liisa Raigla fotod

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments