Euroopa Komisjon toob Hiiumaa kohvikutepäevale raadiostuudio ja koguperekomöödia

Lääne Elu

info@le.ee

Kärdla sadamas võtab koha sisse Euroopa komisjoni esindus Eestis. Urmas Lauri

Nädalavahetusel toimuval Hiiumaa kohvikutepäeval osaleb ka Euroopa komisjoni esindus Eestis.

Kärdla sadamasse kerkivas telgis toimub raadiosaate „Poliitikaguru“ sügishooaja avasalvestus ja arutelu kohalike kogukondade teemal. Lisaks linastub prantsuse koguperekomöödia „Pulmakaos“, mille jätkufilmi näidatakse parajasti kinodes üle Eesti.

Päeva jooksul kostitatakse külalisi kohapeal valmistatud värskete vahvlitega.
Euroopa komisjoni telk on üleval laupäeval, 3. augustil keskpäevast õhtul kella seitsmeni. Päeva jooksul on võimalik vahvlitega maiustamise kõrvale mängida viktoriine ning vaadata teavituskampaania #EUandME raames valminud lühifilme nii Euroopa tipprežissööridelt kui ka üle-Euroopalise konkursi võitnud viielt andekalt noorelt filmitegijalt. Viimaste seas on ka Eestist pärit Balti Filmi- ja Meediakooli vilistlane Vlad Muko oma filmiga „Unelmate soeng“.

Kuku raadio päevakajalise poliitikasaate „Poliitikaguru“ avalik salvestus algab kell 14.30, kui telgis võtavad kohad sisse Euroopa komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets, värskelt EL-i küberjulgeolekuameti juhiks tõusnud Juhan Lepassaar ning suhtekorraldaja Andreas Kaju.

Sellele järgneb kell 16 algav kogukonnaliikumisele keskenduv arutelu, mida veavad Keit Kasemets ja Juhan Lepassaar; nendega liitub ajakirjandust, kirjandusteadust ja romanistikat õppinud ning Kuressaares Edukontori käivitanud Mele Pesti.

Päeva lõpetuseks näidatakse telgis tänaseks prantsuse kinoklassikasse kuuluvat komöödiat „Pulmakaos“ (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?), mis räägib katoliiklasest prantsuse pereisast, kelle neljast tütrest kolm abielluvad moslemi, juudi ja asiaadiga ning ainult neljas leiab korraliku katoliiklase.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments