Taeblas toimunud avariis oli suurim kannataja kutsikas Irmi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26
Kõrvalteelt peateele ette sõitnud Audi paiskas Suzuki sügavasse maanteekraavi. Foto: Urmas Lauri

Esmaspäeval kella poole ühe paiku pärastlõunal toimus Taebla kooli juures autode kokkupõrge, mille suurimaks kannatajaks oli kolmekuune kutsikas Irmi.

Inimesed viga ei saanud, Irmil jäi aga sõit loomakiinikusse pooleli. Peateel liikunud Suzukile sõitis kõrvalteelt ette Audi. Suzuki lendas kraavi, Audi jäi teele.

Suzuki SX4 roolis olnud Kairi Õunaid ruttas varjupaigast võetud kutsikaga parajasti Tallinna loomakliinikusse. „Kiirusepiirang 70 km/h sai läbi, sealt hakkasin uuesti kiirendama,” meenutas Õunaid toimunut, kui talle kõrvalteelt ootamatult auto ette sõitis. „Ma ei pannud tähele, kas ma jõudsin 90ni või ei jõudnud. Pidurdasin, üritasin päästa, mis päästa annab, aga ei õnnestunud.”

„Endal olid lapsed ka veel autos, sõidab suurele ristmikule! Sa ei näe!” osutas Õunaid Audi A4 roolis olnud noore mehe suunas. „Kaks väikest last oli autos!”

„Auto autoks, aga peaasi, et ise terve oled,” rahustas politsei välijuht Gert Nõgu kraavi paiskunud Õunaidi. „Selles mõttes oli väga õnnelik õnnetus, et kõik jäid terveks,” nõustus Õunaid.

„Ja vaata, kes mul siin on!” kutsus Õunaid ajakirjanikku kraavis lösutava auto juurde.

Esiistmel ees teki sees kössitas kutsikas, vaid nina ja suured silmad paistmas. Kutsika nimi on Irmi. „Kalevipoja koerad olid Irmi, Armi ja Mustuke,” selgitas Õunaid koera nime saamislugu.

„Tal on kõht lahti, öeldi, et kohe Tallinnasse loomakliinikusse,” oli perenaine oma varjupaigast võetud kolmekuise kutsika pärast mures.

Esimesena oli sündmuskohal Haapsalu päästekomando. Päästja Madis Kabel ütles, et politsei peab selgitama, kumma auto juht õnnetuse süüdi on. „Ootasime politseid. Politsei teeb oma toimingud ära, siis vabastame tee,” ütles Kabel.

„Meie asi on tee ära koristada. Kütuseleket pole, teele valgus jahutusvedelik,” selgitas Kabel.

Õnnetuseks kannatanud pooleks olnud Õunaid ütles, et viis aasta vana Suzuki SX4 saanud ta alles kuu aega tagasi. „Kaskot pole, sest 30 aastat olen sõitnud, ühtegi toksu pole varem teinud,” nentis Õunaid. „Õnneks maksab teise auto kindlustus minu auto remondi kinni.”

„Õnnelik õnnetus,” lausus välijuht Nõgu. „Arvestades, et peateel hakkavad autod Taebla piiril kohe kiirendama. Puhas inimlik hooletus, kõrvalteelt tulnu ei vaadanud. Juht ise tunnistas ka, et oli mõttes ega märganud.”

„Inimkannatanuid pole, juhid terved ja kained, pöörduvad kindlustusse,” võttis Nõgu õnnetuse kokku. „Osapooled said kokkuleppele süüdlase osas, meie menetlust ei algata.”

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Sina ei pruugi toksu teha, aga kui lendab kivi ja esiklaas vaja ära vahetada on kaskost ikka väga palju abi. Siis ei pea sentigi maksma.

..
5 aastat tagasi

Said ikka kokkuleppele, täitsa valesti mõistetud..

suli
5 aastat tagasi

Juhid ei saanud omavahel kokkuleppele. Siit tuleb välja, et Audi juht, kes sõitis kõrvalteelt peateele arvab, et hoopis tal oli õigus.

...
5 aastat tagasi
Reply to  suli

Audi juht ei ole öelnud et tal õigus.

...
5 aastat tagasi
Reply to  ...

Artiklis ju kirjas
Inimkannatanuid pole, juhid terved, kained, pöörduvad kindlustusse,” võttis Nõgu õnnetuse kokku. “Osapooled said kokkuleppele süüdlase osas, meie menetlust ei algata.”

k.l
5 aastat tagasi

k.l õnn et kõik terved.

Jaan
5 aastat tagasi

Taebla Koolini on sealt ikka üksjagu maad

mis siis
5 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Koolini on maad küll, aga sama teeotsa kaudu jõuab samuti koolini.