0

Lohakus jättis kandidaate häälteta

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kehtetud valimissedelid Nõva valimisjaoskonnast. Foto: Urmas Lauri
Lääneranna valla valimisjaoskonna nr 2 (Koonga) kehtetuks tunnistatud sedelid. Vasakul jaoskonnakomisjoni liikmete eksimuse tõttu kehtetuks tunnistatud neli sedelit ning paremal muudel põhjustel kehtetuks tunnistatud kaks sedelit. Foto: Kristina Kukk

Lohakalt täidetud valimissedelite tõttu kaotas hääli nii mõnigi kandidaat, kuid suuri eksimusi Läänemaal ega ka Pärnumaale kuuluvas Lääneranna vallas polnud.

Lääneranna valla valimisjaoskonnas nr 2 (Koonga) tunnistati kehtetuks kuus pabersedelit: neli jaoskonnakomisjoni liikmete eksimuse tõttu ning kaks põhjusel, et hääletajad kirjutasid pabersedelitele kandidaatide numbrid, kes Pärnumaa valimisringkonnas ei kandideerinud. Nimekirjades polnud ei kandidaati nr 242 ega ka kandidaati nr 1142.

Jaoskonnakomisjoni liikmete eksimuse tõttu jäid häälest ilma kandidaadid nr 347 (Andres Mõis), 343 (Annely Akkermann), 1041 (Mikk Pikkmets) ja 1040 (Kadri Simson).

Ülejäänud 18 hääletamissedeli kehtetuks tunnistamise peamised põhjused olid: hääletamissedelile polnud kirjutatud kandidaadi registreerimisnumbrit, hääletamissedelile kirjutatud numbriga kandidaati selles valimisringkonnas ei kandideerinud või hääletamissedelile kirjutatud registreerimisnumber oli parandatud.

Eksimusi oli ka Läänemaal. Näiteks Nõva valimisjaoskonnas läks valija eksimuste tõttu viis häält kaotsi.

Ühele valimissedelile oli jäetud kandidaadi number kirjutamata ning kandidaate nr 238, 263, 196 ja 370 Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valmisringkonnas üles seatud ei olnud.

Kas hääli kaotas Jaanus Ratas (nr 283) või Hardi Rehkalt (nr 730), seda teavad vaid sedeli kasti lasknud valijad.

Kehtetud valimissedelid Nõva valimisjaoskonnast. Foto: Urmas Lauri
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz