1

Video: Haapsalu raudtee 80 aastat tagasi

Lääne Elu

info@le.ee

80 aastat tagasi kees Haapsalus elu tänu raudteele. Liinile oli tulnud uus rong Lendav Läänlane, mis arendas kiirust kuni 100 km/h – selle aja inimeste jaoks fenomenaalne transpordivahend. Kui 1902 raudteed kavandati, siis kostus nii optimistlikumaid kui pessimistlikumaid hääli, kuid 35 aastat hiljem olid saanud tõeks Postimehe prohvetlikud sõnad: „Loodame, et Haapsalu raudtee toob kihelkonna keskpaika omajagu elu ja edu juurde.“

Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Ilusad ajad olid raudteel aga need ei tule kunagi tagasi.

wpDiscuz