Estonia ooper tuleb Haapsallu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kalevi osatäitja Mati Turi mängib segaduses kommunisti, kes ei mõista punkariharjaga õe Lagle (Janne Ševtšenko) mässumeelt. HARRI ROSPU
Kalevi osatäitja Mati Turi mängib segaduses kommunisti, kes ei mõista punkariharjaga õe
Lagle (Janne Ševtšenko) mässumeelt. HARRI ROSPU

Estonia teater toob laupäeval Haapsallu Rasmus Puuri ooperi „Pilvede värvid”. Libreto kirjutas Laur Lomper, dramaturgid on Kristiina Jalasto ja Meelis Pihla.

Ooperi idee põhineb Jaan Kruusvalli näidendil „Pilvede värvid” (1983), mis käsitleb eestlaste põgenemist kodumaalt teise maailmasõja ajal. Rasmus Puuri ooper jutustab aga laulvast revolutsioonist, iseseisvuse taastamisest ning läänes parema elu otsimisest – Eesti elust aastail 1987–1993.

Mullu esietendunud „Pilvede värvid” lavastas Roman Baskin, kes suri tänavu septembris. Kunstnik Ervin Õunapuu.

Haapsalus laulavad: isa Kaarel – Rauno Elp, ema Ell – Triin Ella, Lagle – Janne Ševtšenko, Maria – Juuli Lill, Maks – Raiko Raalik. Kalevi rollis astub üles Mati Turi, kel selles lavastuses dublanti pole. Turi pärjati osatäitmise eest Georg Otsa nimelise auhinnaga.

Kas vanaema osas on Ita Ever või Ester Pajusoo, pole veel teada. Juuli Lill sai venelanna Maria osa eest mullu Eesti teatri aastapreemia.

Orkestri dirigendid on Kaspar Mänd ja Lauri Sirp, Haapsalus dirigeerib viimane.

Estonia teater võtab Haapsalu etenduse jaoks kaasa oma pöördlava.

Pilet maksab 25 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments