Haapsalus kuuleb valge mehe soulmuusikat

Von Dorpat
Von Dorpat

Reedel esitleb Haapsalu kultuurimajas ansambel Von Dorpat oma debüütalbumit „Kõik jutud”.

Bändi liikme Johannes Vedru sõnul teevad nad Eesti valge mehe soul muusikat. „Meile tundub see kõige adekvaatsem definitsioon, sest päris soul muusika see ei ole, aga me püüame liikuda selle poole, et see ühel päeval oleks,” ütles bändi liige Johannes Vedru.

Tema sõnul teevad nad sellist muusikat, millele Eestis head vastet ei ole ja seetõttu on seda ka raske defineerida.

Siinsel plaadiesitluskontserdil mängivad nad valdavalt plaadil olevaid lugusid ja enda taha on produtseerinud liikuvad pildid. „Kui inimene tuleb kontserdile, siis ta bändi tagant näeb, kuidas meie tõlgendame neid lugusid visuaalselt. Kokku moodustavad need muusikalise filmi,” ütles Vedru.

Bänd on tegutsenud kaheksa aastat. Lood plaadilt on bändi erinevatest perioodidest. „On lugusid, mis on uued ja on üks selline lugu, mis on vanem kui bänd ise,” ütles Vedru.

Von Dorpat on varemgi Haapsalus esinenud, näiteks tänavu Augustibluusil.

Bändis mängivad ERRi uudiste- ja spordireporter Johannes Vedru, õpetajaametit pidavad Henri Lohk ja Erki Veikar ning elektroonikaettevõttes töötav Kaarel Adamson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments