1

Ardo Hansson: Coopi teenus parandab hüppeliselt sularaha kättesaadavust maapiirkondades

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul tõstab sularaha väljamakse teenus Coopi poodides hüppeliselt sularaha kättesaadavust maapiirkondades.

Jaekaubandus- ja panganduskontsern Coop teatas teisipäeval, et tänasest saab sularaha välja võtta ligi 120 Coopi kauplusest ja suve lõpuks kõigist 350 kauplusest üle Eesti. Teenus tuuakse turule koostöös Swedbankiga.

„Linnastumine Eestis toimub arusaadavatel põhjustel, kuid selle tulemusel muutuvad teenused maapiirkondades inimestele raskemini kättesaadavaks. Coopi uus teenus muudab sularaha kättesaadavamaks paljudele inimestele erinevates Eesti nurkades. Võib öelda, et täna andis erasektor leevenduse regionaalpoliitilise probleemile,“ sõnas Hansson.

Riigikogu saadikud esitasid 2014. aastal Eesti Panga presidendile arupärimise selle kohta, kuidas tagada makse- ja sularaha kättesaadavus maapiirkondades. Keskpanga president Ardo Hansson tõi vastuses esile mujal riikides proovitud paindlikke lahendusi sularahateenuse pakkumisel maapiirkondades. Peamise näitena tõigi Hansson välja poodidest sularaha väljavõtmise teenuse. Hansson toonitas, et sularaha- ja makseteenuste üle-eestiline pakkumine olema majanduslikult tõhus ja inimestele kättesaadav.

Ardo Hanssoni 2014. aasta Riigikogu arupärimise vastuse täistekst on leitav Eesti Panga veebilehelt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont
Tont

Üks väga inimlik samm Coop poolt. Ja arukas- kui inimene korra juba poes on, küll ta siis midagi ikka ostab.

wpDiscuz