Galerii ja video: Puise sadamast sai täna värsket kala ja kalategemise nippe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Telemees ja kalaasjatundja Raimo Kummer õpetas Puises kalarookimist-fileerimist ja kalatoitude valmistamist. Foto: Urmas Lauri

Täna oli Puise üks kahest Läänemaa kalasadamast, mis osales avatud kalasadamate päeval.

Läänemaa rannakalanduse seltsi tegevjuht Margus Medell libistas kella poole üheteistkümne paiku, mil avatud sadamate päev oli napilrt pool tundi kestnud, pilgu üle sadamaplatsi ning nentis rahulolevalt: “Täitsa kena näeb välja kõik. Täitsa vinks-vonks.”

Marko Matvei ja Anto Siimson panid oma ansambliga Väliharf nii mõnelgi jala tatsuma.

Taavi Suitsberg sättis ahvenad varrastele ritta ja pani suitsuahju küdema. Kaks tundi peavad kalad suitsus olema, muidu nad ikka õiged suitsuahvenad polegi, nentis kalur.

Telemees Raimo Kummer, kelle tõeline kirg ja harrastus on kalapüük ja kalaroogade valmistamine, andis näpunäiteid, kuidas eri kalaliike rappida ja fileerida ning selgitas, milliseid roogasid on neist mõistlik teha.

Avatud kalasadamate päeval sai külastada 23 kalasadamat üle Eesti. Läänemaalt olid täna avatud Dirhami ja Puise sadam. Dirhamist käis läbi 650 ja Puisest 500 huvilist.

Avatud kalasadamate päeva korraldati teist korda. Sadamatesse tehti esialgsetel andmetel ligi 25 000 külastust.

Fotod: Urmas Lauri

Video: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
jah
5 aastat tagasi

tore, kui kord aastas ka värsket kala saab näha ja ka isegi süüa