0

Eesti lippu kannab olümpiamängude avatseremoonial kiiruisutaja Saskia Alusalu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saskia Alusalu. Foto: EOK
Saskia Alusalu. Foto: EOK

Eesti lippu kannab 9. veebruaril toimuval XXIII taliolümpiamängude avatseremoonial Pyeongchangis kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Saskia Aluisalu sõnul on olümpiamängude avatseremoonial Eesti lipu kandmine väga suur au ja eriline tunnustus.

„Eestii kiiruisutamine on olümpiamängudel esindatud enam kui 50aastase vaheaja järel ja see on tõeliselt ilus viis seda tähistada,” ütles Alusalu ja lisas: „Loomulikult on see vastutusrikas ülesanne ja ühtlasi ka minu senise sportlaskarjääri üks pidulikumaid hetki.”

Eesti olümpiadelegatsiooni juhi Martti Raju sõnul ei olnud lipukandja valimine keeruline. „Viimasest korrast, kui eestlane kiiruisutamises olümpiamängudel võistles, on möödas enam kui 50 aastat. Selle Eesti jaoks olulise spordiala taas olümpiale jõudmine on väärt tähistamist ja esiletõstmist,” ütles Raju ja lisas: „Saskia Alusalu on oma seniste saavutuste poolest ka selle olümpiakoondise üks edukaim sportlane (2015. a MM 10. koht), mis oli lisaargumendiks tema valimisel.”

23aastane Saskia Alusalu osaleb olümpiamängudel esimest korda. Pyeongchangis on Alusalu võistlusalaks kiiruisutamise ühisstardi võistlus. Tema treener on Tristan Loy. Saskia Alusalu on Euroopa meistrivõistlustel on jõudnud kahel korral kümne parema hulka (2011 – 10. koht, 2013 – 7. koht). Maailmamaistrivõistlustel saavutatud parimad kohad on 10. (2015) ja 21. (2016).

Alusalu on teine Eesti kiiruisutaja, kes olümpiamängude avamisel on lippu kandnud – 1992. aastal Albertville taliolümpiamängudel avatseremoonial oli lipukandjaks kiiruisutamise olümpiavõitja Ants Antson.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz