“Talveõhtu vanalinnas” toob laupäeval Haapsalu vanalinna liikumist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hetkepüüdja pood Haapsalu vanalinnas on üks, mis laupäeval uksed avab ja töötoa korraldab. Foto arhiiv

Laupäeval teevad paljud Haapsalu vanalinna ärid, söögikohad ja galeriid pikemalt uksed lahti, kutsudes eripakkumistega inimesi sisse astuma ja töötubades kaasa lööma.

Kui varem on vanalinna ettevõtjad korraldanud vanalinnas õhtuid, kus mõnel sügis-talvisel äripäeval hoiti uksi pikemalt lahti ja pakuti külastajaile tavapärasest erinevat tegevust, siis nüüd on ettevõtmine esimest korda kolinud laupäevale ja tegevust jagub terveks päevaks.

Ettevõtmist, mis kannab nime „Talveõhtu vanalinnas“ koordineerib Läänemaa Turism.
Läänemaa Turismi juhi Annika Mändla sõnul on ürituse kontseptsioon põnev ning ettevõtjate ja vanalinna asutuste suhtumine talveõhtu üritustes osalemisse igati positiivne.

„Talveõhtu vanalinnas“ algab ennelõunal, kui Haapsalu kunstikoolis alustab esimene õpituba. Epp Maria Kokamägi ootab oma loomingu huvilisi Epp Maria galeriisse keskpäeval, pärastlõunal avatakse Haapsalu pitsikeskuse 100 pitsimustriga galerii ja ökopoes Allikas räägitakse vee tähtsusest.Töötubasid ja eripakkumisi on laupäeval veel mitmes vanalinna poes.

Kummitusteteemalise eriprogrammi on laupäeva õhtuks ette valmistanud Iloni Imedemaa, täiskasvanutele toimub Hermanis kokteilikoolitus, restos Krahw saab proovida Jaanihanso siidreid ja vahuveine.

Õhtul esinevad kultuurikeskuses ühise kavaga „Vaikus“ telesaate „Su nägu kõlab tuttavalt“ staar Kalle Sepp ning laulja ja laulukirjutaja Mikk Tammepõld. See Teatris näeb aga äsja lavale toodud jandikogumikku.

Et üritused on eri kohtades ja eri ajal ning mõni neist on ka tasuline, soovitas Annika Mändla kaval silm peal hoida.

„Talveõhtu Haapsalu vanalinnas“ kava leiab visithaapsalu kodulehelt www.visithaapsalu.com

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments