Spordiliit Läänela sai riigilt ligi 37 500 eurot toetust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Populaarseks saanud sõprade liiga võistlussari jätkub ka sel aastal. Foto arhiiv

Riik toetab maakondliku spordiliitu Läänela tegevust tänavu ligi 33 000 euro ja Läänemaa liikumisharrastust 4500 euroga.

Läänela tegevjuhi Ülle Lassi sõnul on riigi toetus mullusega samal tasemel. „Paarkümmend eurot on vähem, aga kartsin hullemat, sest toetus sõltub elanike arvust,” lisas ta.

Lass selgitas, et kaks kolmandikku toetusest kulub organisatsiooni ülalpidamiseks ehk halduskuluks. Ülejäänut kasutatakse maakondlike meistrivõistluste korraldamiseks, peamiselt medalite soetamiseks. Lass tõi näiteks, et eelmisel aastal anti Läänemaa sportlastele medalikomplekte välja 33 juhendi alusel. „Kirjutan kogu aeg projekte kõrvale, sest sellest summast jääks ka ühele spordiklubile väheks,” rääkis spordiliidu tegevjuht.

Liikumisharrastuse programmi „Läänemaa liigub 2018” toetuseks saadud 4500 eurot kulub Lassi sõnul peamiselt kahele suuremale ettevõtmisele: sõprade liigale, Elustiili maratonile. „Natuke saab juurde ka auhindu ja tahaks soetada ka liikumisharrastusüritustel jagatavat sümboolikat, seda enam, et Läänela tähistab sel aastal oma 90. aastapäeva,” selgitas Lass.

Spordiliit Läänela juubeliaasta algab järgmisel reedel maakonna parimate sportlaste austamisega ning aasta lõpuks valmib Leaderi toetusel raamat ja film Läänemaa spordi loost.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
6 aastat tagasi

Seal vibusporti tutvustaval pildil…
Kas pole mitte räige ohutusnõuete rikkumine…