Õigeusu jõulupühad: Vene laadale tuleb veerandsada müüjat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee


Vene laat. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval peetakse Haapsalu vanalinnas Vene laata, kus oma kaupa pakuvad ligikaudu 25 kaupmeest ja esineb slaavi rahvakultuuri ansambel Bõliina koos sõpradega.

„Kauplejaid on vähemalt sama palju kui eelmisel aastal, 25 ringis küll,” ütles Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi.

Rõhk on söödava-joodava pakkujatel. „Saab kala ja kalamarja, vorste, pelmeene ja vareenikuid, borši, magusaid vahvleid, pannkooki, samovariteed, suitsusinki ja kana,” loetles Murumägi. „Eks oleme sellele ka teadlikult rõhunud.”
Ilm tuleb praeguste ennustuste järgi soe, mitte pakaseline, nagu sageli on juhtunud. „Loodame, et on ka kuiv,” ütles Murumägi.

Vene õigeusu kiriku kalendri järgi on jõululaupäev eeloleval nädalavahetusel, sellepärast toimub Vene turistide ja linnarahva lõbustamiseks ka laat. Esimese Vene laada korraldasid vanalinna ettevõtted Haapsalus 2013. aastal. Viimastel aastatel on laata korraldanud Haapsalu kultuurikeskus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments