OTT taluturg vahetab asukohta

Taluturg Haapsalu teenindusmaja ees. Foto: Eduard Laur

Sellest nädalast toimub OTT taluturg ehk turg, kus väiketalunikud müüvad oma tooteid otse tarbijale, Haapsalu turuplatsil.

Asukoha muutuse peamiseks põhjuseks oli kohtumise eestvedaja Karin Tiidu sõnul see, et külastajaid on juba nii palju, et senisele Posti 40 asunud platsile ei mahutud enam ära. Samuti hakkasid külastajad autosid parkima sinna, kuhu ei tohi ja kaubamaja parkla poolt tulles teed ületama sealt, kus ei tohi. Ka politsei oli taluturule seetõttu märkuse teinud.

Lisapõhjuseks oli Tiidu sõnul platsile tekkinud pitsaputka. Praegusel, hooajavälisel ajal kui kauplejaid on viis, mahuksid müüjad sinna küll ära, kuid suvel, kui kauplejaid on kohal 12, läheb kitsaks.

„Loodame, et inimesed jaksavad paar sammu edasi teha ja sinna nurga taha tulla,“ ütles Tiit.

Septembris käis tunni aja jooksul taluturul ligikaudu 100 klienti, kelle hulgas oli nii püsikliente kui ka neid, kes esimest korda kaubakohtumisele sattusid.

OTT taluturg toimub Haapsalus neljapäeviti poole viiest poole kuueni. Tavaliselt on kauplemine täies hoos juba kella neljast.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments