6

EAS Rõivast oma visiitidelt tulevikus eemale ei jäta

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Taavi Rõivas. Foto: Arvo Tarmula

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ei plaani endist peaministrit Taavi Rõivast tema vääritust käitumisest hoolimata tulevikus EAS-i korraldatavatelt visiitidelt kõrvale jätta.

“EAS ei pea vajalikuks selle konkreetse juhtumiga seoses rohkem sanktsioneerivaid otsuseid langetada, usume, et viimaste päevade uudised on piisavalt distsiplineeriva ja väärtusi meelde tuletava olemusega,” ütles EAS-i pressiesindaja Mariann Sudakov BNS-ile.

Sellega kohaldab EAS Rõivase suhtes teistsugust käitumist, kui mehe suhtes, kes samal peol, kus Rõivas sündsusetult käitus, ühe naise basseini lükkas.

Neljapäeval avalikustas Eesti Päevaleht, et EAS-i ametliku delegatsiooni liikmed pidasid septembri lõpus Malaisias peo, mille käigus ületati hea maitse piir ning leidis aset vähemalt kolm juhtumit, kus kaasa kutsutud naisterahvaid ebaväärikalt koheldi. Enim on tähelepanu saanud Rõivas, kes väidetavalt tegi ebasündsaid lähenemiskatseid mitmele seltskonnas viibinud naisele, ühe suhtes muutus aga otseselt füüsiliselt seksuaalselt pealetükkivaks.

Rõivas on tunnistanud ebasündsat käitumist, kuid ei ole nõustunud kõigi väidetes esitatud detailidega.

Sama peo varasemas staadiumis lükkas üks seltskonnas viibinud mees ühe naise peokohaks olnud baaris asunud basseini. Selle teo eest otsustas EAS süüdlase delegatsioonist välja arvata ja karistas teda aastase keeluga osaleda EAS-i korraldatavate ärivisiitide delegatsiooni koosseisus.

“EAS on alati eeldanud, et äridelegatsioonide liikmed, kes esindavad Eestit, teevad seda väärikalt. Äridelegatsioonide visiidid Eestile olulistesse riikidesse on vajalikud, et aidata Eesti ettevõtjatel edendada eksporti ning hoogustada välisinvesteeringuid Eestisse. Poliitikute osalemine taolistel visiitidel on selles valguses jätkuvalt oluline, olles osa äridiplomaatiast,” rääkis Sudakov.

“Meediaväljaannete viimaste päevade artiklid on meile kõigile taaskord meelde tuletanud, et delegatsioonide liikmed esindavad Eestit ning ebaväärikas käitumine heidab varju kõigile Eesti riigi poolt korraldatud rahvusvahelistele ärivisiitidele,” ütles EAS-i pressiesindaja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Volli, saarlane
Volli, saarlane

See oli vist Nelli Teataja, kes lühendi EAS lahti seletas:

EAS — Eriti Andekad Seltsimehed

vanaema maalt
vanaema maalt

MILLEKS nii palju kära ja plära-ma küsiks, kus on daamotska kes nii tohutult kannatada sai et sellest kogu vabariik kihab,kui asi oli nii hull siis tulgu oma näo ja lausetega kaamerate ette nagu Taavi ja esitagu süüdistus kuhu vaja mitte Postimehele. Rumal naine -kui kõik niiõudne oli mida sa siis tantsid ja flirdid kui ei meeldi. Praegu tekib tahtmatult küsimus ,,palju Postimees loo eest pappi välja käis,,

k.s
k.s

eks seal käsi peseb kätt ja ju taavi tahab teinegi kord pisut “luisata”, peaasi, et mingit paha haigust koju ei tooks…

Sass1.
Sass1.

EAS on elus anekdoot. Taavi Rõivas on vaja kohtusse saata,
aga mitte uuesti välismaale.

Maie
Maie

Selline naine on vaja kohtusse saata,sest ega siis teda seltskonnast vägisi ära viia ei saa-ikka vabatahtlikult.Labane naine -korralik naine küll abielumehega ei semmi. Ja naise pilt tuleks ka lehte panna.

Huvitav
Huvitav

Ikka, ikka õnnetu abielumees taheti ära lohistada 🙂 ja hoopis härra on ohver. Huvitav on lugeda, kuidas sildistatakse ühte osapoolt (lits, lehtaaba, lehm jne) kui teineosapool abielumees on kui puhas poiss 🙂 Ainus mida expeaminister kahetseb on vahelejäämine. Imelik, et tolereeritakse naistevastast vägivalda (ahistamine on samuti vägivald).

wpDiscuz