0

LAK ja LEAK ühinesid

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

 

 

 

 

LEAKi ja LAKi ühinemisotsusele kirjutasid alla Jüri Ott (vasakult), Liina Põld ja Neeme Suur. Foto: Lemmi Kann

Täna oli Haapsalu kolledžis SA Lääne-Eesti Arenduskeskus (LEAK) ja SA Läänemaa Arenduskeskus (LAK) ühinemisotsuse kinnitamine, millele andsid oma allkirjad LEAKi nõukogu esimees Jüri Ott, LAKi nõukogu liige Liina Põld ja Lääne maavanem Neeme Suur.

LAKi juht Andres Huul ütles, et kõik töötajad koos töölepingutega ja tegevused ühes rahastuslepingutega antakse üle uuele sihtasutusele. „Selles mõttes jääb arenduskeskus sarnaselt varasemaga edasi toimima,“ ütles Huul.

LEAKi nõukogu esimees Jüri Ott ütles uut olukorda selgitades, et LAKi ja LEAKi vahe on suur ja põhimõtteline. „Kõik LAKi praegused tegevused tulevad LEAKi üle, aga lisanduvad ka need tegevused, mille riik annab üle kohalikule omavalitsusele ja mis enne olid maavalitsuse ülesanded. Neid pole üldse vähe, vaid päris palju,“ rääkis Ott.

Kui LAKi tegevuse mõju oli n-ö tavalisele inimesele kaudsem ja rohkem ettevõtetele suunatud, siis LEAKi mõju on Oti sõnul tunduvalt laiem ja suurem. „LEAK täidab omavalitsuslikke ülesandeid,“ lisas Ott.

LEAKi 11-liikmelises nõukogus sai viis kohta Haapsalu-Ridala ühendomavalitsus ja sama palju kohti Lääne-Nigula vald. Üks koht nõukogus kuulub Vormsile.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz