Meeste seas on populaarseim EKRE, naiste seas Reformierakond

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

ekre mart helme anname tuld

Augustis oli meeste seas populaarseim partei Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja naiste seas Reformierakond, selgub uuringufirma Kantar Emor BNSi ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Meestest toetas EKREt 26,1, Reformierakonda 25,3, Keskerakonda 18,9, Vabaerakonda 12,2 ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 8,9 protsenti.

Naistest toetas Reformierakonda 30,1, Keskerakonda 27, SDEd 20,6, EKREt 7,7 ja Vabaerakonda 6,3 protsenti.

Ülejäänud parteide toetus jäi alla valimiskünnise, mis on 5 protsenti.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Niisugune andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor 11.–17. augustini veebiintervjuude teel 1257 valimisealist kodanikku vanuses 18–74 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lembit
6 aastat tagasi

EKRE-st ei taha kuuldagi!

Külamees
6 aastat tagasi

See et “ei oska öelda”(aga võib arvata ka et sealt tuleb ka märksa karmimaid arvamusi)ellimineeritakse annab kokkuvõttes täiesti vale pildi olukorrast.Kui vähemalt avaldataks nende ellimineeritute %, siis saaks mingi pildi ette. Praegu jääb mulje, et iga neljas mees usub Reformierakonda või EKRE-sse.Ja koguni iga kolmas naine usub Reformierakonda teadvat teed helgemasse tulevikku.
Tegelikult on erakondades ja poliitikas pettunute hulk väga suur, seda näitab ka soov seda varjata ja näidata neid üksikute vanaviisi mõtlejate ehk marginaase osana keda võib lihtsalt ellimineerida.

Kivi
6 aastat tagasi

Ära kutsu kurja kaela,ei Luike ega
Nebokatti. Jäägu Sukles ja Vikman,
parimaid neist lihtsalt ei ole.

Kont
6 aastat tagasi

Luik mõisavalitsejaks ja Nebokat jaamaülemaks!

mina
6 aastat tagasi

EKRE on õige valik!

Unesnôiduja
6 aastat tagasi
Reply to  mina

Ainult sinu märjas unenäos.