3

Valge Daami päevade ajal saab kirikus öösel Tobiast kuulata

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ToomkirikValge Daami päevade ajal toimuvad kirikutes öökontserdid, laupäeval saab kuulda Rudolf Tobiase loomingut Tallinna koguduste kooridelt.

Läänemaalt pärit Rudolf Tobiase surmast möödub tänavu oktoobris 100 aastat. Heliloojale on püstitatud ka mälestusmärk Aafrika rannas.

„Ettekandele tuleb Tobiase vaimulik koorimuusika ja oreliteosed, mida esitavad kaks koori Tallinnast,” ütles Haapsalu luteri koguduse organist ja muusikajuht Lia Salumäe.

Laupäeval mängib orelit organist Kersti Petermann. Reedesel öökontserdil esineb neidudekoor Canzone, dirigeerib Ulrika Grauberg.

Valge Daami öökontserdid algavad Haapsalu toomkirikus täpselt keskööl. Sissepääs on 2 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Andrus Kalvet
Andrus Kalvet
Tegemist on Tallinna praostkonna kooridega, mitte päris Tallinna kooridega. Meie Viimsi Püha Jaakobi koguduse koorina end päris Tallinna koguduse kooriks ei pea ja oleme saanud ikka toetust oma koguduselt, Viimsi koolilt (proovide tegemise koht) ja Viimsi vallalt, mis on ikkagi Harjumaa vald. Samas kuulume Tallinna praostkonna alla, erinevalt enamikest Harjumaa kooridest ja osaleme aktiivselt Tallinna praostkonna muusikalistes ühisettevõtmistes. Me ei solvu, kui meid Tallinna kooriks nimetatakse. Eelkõige toimib meie koostöö ühistes projektides Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse kammerkooriga “Laudate Dominum”, keda juhatab Veljo Reier. Ka Tobiase, Arro loomingu kontserdid on meie kahe koori koostöö tulemus. TOBIASE sünnist möödub järgmisel 2018 aastal 145… Loe rohkem »
Loit+Lepalaan
Loit+Lepalaan

Tänud neidudekoor Canzone ja Ulrika Grauberg ning organist Kersti Petermann väärika ja toreda kontserdi eest. Kui lubate, siis ükse elulooline täpsustus Rudolf Tobiase kohta. Helilooja Rudolf Tobias lahkus teispoolsusesse 29. oktoobril 1918 Berliinis ja maeti 1. novembril 1918 Berliini Wilmersdorfi kalmistule. 7. juunil 1992 toimus ümbermatmine Kullamaa kalmistule. Seega aastal 2018 täitub 100 aastat helilooja surmast. Austusge Loit Lepalaan.

oh kui tore
oh kui tore

nii odava raha eest ja sellised head esinejad

wpDiscuz