1

Parima metsamajandaja tiitlile kandideerivad ka Karl-Axel Adelman ja Liidia Köster Läänemaalt

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Liidia Köster (2) Parima metsamajandaja tiitlike kandideerib Liidia Köster (esiplaanil Piirsalust. Tagaplaanil on Hiiumaa metsaseltsi juhatuse liige Aira Toss. Foto: Eesti Erametsaliit

Laupäeval selgub  Eesti tänavune parim metsamajandaja. Teiste hulgas on tiitlipetendentideks ka Lääne-Nigula valla Piirsalu küla Enniste talu perenaine Liidia Köster ja Läänemaa Metsaühistu juhatuse liige Karl-Axel Adelman.

Sel aastal kandideeris parima metsamajandaja tiitlile 9 metsaomanikku üle Eesti. Võitja kuulutatakse välja 12. augustil Raplamaal Ruunaveres toimuval kogu pere metsapäeval.

Juulis ja augustis külastas kolmeliikmeline hindamiskomisjon kõiki kandideerinud metsaomanikke. Tutvuti konkursil osalejate metsadega, räägiti metsas tegutsemise põhimõtetest ning vaadati üle kandidaatide metsades tehtud tööd.

Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees ja hindamiskomisjoni liige Mikk Link ütles, et metsas nähtu võib kokku võtta sõnadega noore metsa hooldus ning tugev koostöö metsaühistutega. „Konkursil osalejate metsi külastades kohtasime väga erinevaid põhimõtteid metsa majandamisel. Samas oli kõigi konkursil osalejate puhul näha tegevuste planeerimist ja tulevikule mõtlemist. Näiteks olid pea kõik kandidaadid investeerinud noore metsa hooldamisse või planeerisid seda teha,“ rääkis ta. „Rõõm oli näha, et palju tehakse koostööd metsaühistutega, kellest on kujunenud metsaomanikele tugevad partnerid,“ lisas Link.

Parima metsamajandaja tiitlile kandideerivad sel aastal Andres Tammeveski Hiiumaalt, Daniil Starodubtsev Ida-Virumaalt, Kairi-Kristiine Haller Pärnumaalt, Karl-Axel Adelman Läänemaalt, Karl-Hendrik Lister (Sindlivabrik OÜ) Raplamaalt, Liidia Köster Läänemaalt, Margus Pungits (Ökokütus OÜ), kes tegutseb Võru- ja Põlvamaal, Metsamaahalduse AS ja Starforest OÜ.

Tänavune parima metsamajandaja tiitel antakse üle 12. augustil Raplamaal Ruunawere Postimõisas toimuval kogu pere metsapäeval, kus leiab mitmekesist tegevust kogu perele. Toimuvad ekskursioonid, matkad ja õpitoad, tutvustatakse erinevat metsatehnikat, -tarvikuid ja –tarkvara, lasteprogrammi eest hoolitsevad noored metsateadlased ning laval astuvad üles rahvamuusikud, Birgit Sarrap ja ansambel Spido.

Parima metsamajandaja tiitlit annab Eesti Erametsaliit juba 24. korda, sel aastal korraldati konkurss koostöös Erametsakeskusega. Konkursile kutsuti osalema metsaomanikke, kes oma metsast hoolivad ja seda jätkusuutlikult majandavad.

 

IMG_2612

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Läänemaa Metsaühistu
Läänemaa Metsaühistu

Ruunawere Metsapäevale viib laupäeval tasuta buss ja toob tagasi ka. Buss väljub kell 9 Haapsalu bussijaamast ja väljub Ruunawerest kell 18.00 tagasi Haapsallu.

wpDiscuz