Hoolekandeasutuse juht omastas puudega inimeste raha

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni keskuse (LPRK) juhataja Svetlana Reinsalu omastas kokku ligi 67 000 eurot inimestelt, kes olid tema hoolekandeasutuse kliendid.

Inimestelt, kellel oli piiratud teovõime, sest nad olid raske vaimse ja hulga füüsiliste puuetega. „See ei olnud tahtlik, aga asutust tuli üleval pidada. Riigi rahadega ei tulnud toime. Ma ei omastanud seda endale – see raha läks arvete ülekanneteks, mis puudu jäi,” ütles Reinsalu Postimehele.

Kogu lugu sai alguse pea 17 aastat tagasi, mil Reinsalu lõi koos kolleegiga 2000. aasta augustis Lihulas MTÜ Läänemaa psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni keskus. olid Reinsalu teod sedavõrd rängad, et 10. mail mõisteti talle Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas kahe aasta ja kuue kuu pikkune vanglakaristus, millest tuli tal kohe ära kanda üks kuu. Ülejäänud aeg jäeti tingimisi nelja-aastase katseajaga. Sellele lisandus ka tsiviilnõue ligi 67 000 eurole.

Loe Postimehe artiklit siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tundmatu
7 aastat tagasi

No normaalne.mina töötasin tema alluvuses,palga maksmised hilinesid kogu aeg ja palka ei saanud 300euri isegi mitte.ja kui ma julgesin kaevata tema peale justiitsmin.siis oli ta mu peale vihane aga kui poolteist kuud peab oma palka ootama siis no kuulge.häbi olgu tal.rügasime nagu lollakad selle raha eest.igal oinal oma mihklipäev.ja varastada puudega inimeste tagant on ikka jultumus.HÄBI!!!!!

Mare.
7 aastat tagasi

Läänemaa Psühhosotsiaalse Rehabilitatsioonikeskus on Läänemaa Puuetega Inimeste Koja eeskujulik liige. Ilmselt see sotsiaalprostitutsioon sai 17 aastat toimuda ainult siis, kui auditid, revisioonid on olnud formaalsed ja mitteobjektiivsed…
Kui samad revideerijad oleksid olnud kohtualusega samal pingil, siis see kohtuotsus viiks meid natukenegi lähemale õiguslikule väljale ja see kõik ei olnuks asjatu. Ei varasta inimesed- vaid süsteem!

Lihula+Linnapea
7 aastat tagasi

Hooldekodud ongi hea raha kantimise koht…mujal maailmas need asutused maffia kontrolli all…

Hobidega
7 aastat tagasi

Hobi, hobi, häbi, häbi!!!

´+0+0
7 aastat tagasi

Kui selgus, et riigirahast ei piisa siis pidanuks taotlema lisaraha, mitte jõuliselt kasutama nõrgematele ettenähtud taskuraha! Kurb kuulda, et kuidagi teisiti ei suudeta / viitsita probleeme lahendada.

seletus lollidele
7 aastat tagasi

et kui mul rahast puudus on ,lähen lihtsalt varastan nõrgemalt…..

kuidas
7 aastat tagasi

see sai kesta nii pikka aega, kas siis selles asutuses, kui nagu ma aru saan on ka riigi osalus, üldse mingit raamatupidamislikku järelvalvet üldse ei toimunudki või.

meie
7 aastat tagasi

valitsejad teevad seda pidevalt, hoides pensionid alla vaesuspiiri ja ostes selle eest endile jevroopast au ja kuulsust