EKREst välja visatud Saare naine loob uut konservatiivset erakonda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maria_Kaljuste_oma_siirupeid_müümas
Maria Kaljuste. Foto: Megadolon, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52244290

Erakonna maine kahjustamise põhjendusega märtsis EKRE-st väljavisatud endise Saaremaa ringkonnajuhi Maria Kaljuste eestvedamisel asutati ühendus Tark ja Terve Eesti, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl. Rahva piisava toetuse korral loodab Kaljuste luua uue erakonna.

"Põhjus, miks uus erakond asutada, on lihtne: täna ei ole poliitmaastikul erakonda, kelle kätte me julgeksime usaldada oma laste tuleviku," ütles MTÜ Tark ja Terve Eesti eestvedaja Maria Kaljuste. "On tarvis kedagi, kes looks dialoogi ja kõnetaks poliitikasse täna mittekuuluvaid inimesi. Neid ju on, kes oleks valmis kaasa rääkima, olgu siis erakonnas või mõttekodades."

Uue erakonna maailmavaade oleks Kaljuste sõnul: mõistlik. Kui selline näit skaalal olemas oleks. Maailmavaade on põhiväärtustes EKRE-ga üsna sarnane, erineks aga kindlasti retoorika, dialoogivõime ja pisut ka tulevikunägemuse osas meie suveräänsusest. Majanduse osas on puutekohad pigem Reformierakonnaga – siiski mõningaste erinevustega, mis puudutavad näiteks suurtootmist, eksporti ja maaelu. Sotsidega on neil Kaljuste sõnul palju ühist loodushoiu teemal.

“Aga palun – loogu uus erakond. Vabadel inimestel vabal maal on õigus teha, mida süda soovib ja kutsub. Mina soovin talle jõudu,” ütles EKRE Saaremaa ringkonna aseesimees Meelis Malk.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hardi
6 aastat tagasi

Kanged naised need Eestimaa naised…………….

haudvaikus
6 aastat tagasi

Ojulandi tee. Kas keegi kuuleb sellest erakonnast midagi?

2. kodanik
6 aastat tagasi

Lõpuks saame erakonna, kus liikmed võivad vabalt juhtkonna aadressil avalikult igasugust pada suust välja ajada.

Unesnôiduja
6 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Hea, et on olemas Läâne Elu kommentaarium kus sina saad sama teha.

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Unesnôiduja

See pole ikka see. Millal järgmine koosolek on? Mul tohutult infot selle kohta, et kõik on ära varastatud. Tõestada ma seda kuidagi ei saa, sest inimesed on väga kavalad, aga ega see polegi ju oluline….?

vabakuulaja
6 aastat tagasi

Kahtlaste tehingute poolest tuntud proua Seppam ka uues nimekirjas esindatud.

komissar
6 aastat tagasi
Reply to  vabakuulaja

ja petka lebavad pärast lahingut jõe kaldal ja vaatavad üle jõe seisva hoone poole, komissar ütleb petkale, et tead petka, mina teeks sinna hoonesse pärast sõda konservatooriumi, õige mõte seltsimees komissar, mina paneks sinna katusele veel ka kuulipildujad, milleks need veel, küsib komissar, et need kuradi petljuralased ei tuleks meie konserve virutama

Anonüümne
6 aastat tagasi
Reply to  vabakuulaja

Proua Seppam julgeb vähemalt oma nime all esineda, mitte ei pritsi anonüümselt tatti. ..