0

Kuressaare minifilmide festivali võit toodi Läänemaale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karl-Cristoph-Rebane-Foto-Eduard-Laur-853x481 Mullu aprillis sai Karl-Christoph Rebane Eesti Vabariigi 51. mittekommertslike filmide festivalil kuni 19-aastaste autorite grupis eriauhinna parima eksperimentaalfilmi eest. Foto: Eduard Laur

Laupäeva õhtul kuulutati Kuressaare linnateatris toimunud koolinoorte lühifilmifestivalil “Minifilm 2017” välja parimad filmid. Grand Prix' võitis oma nelikteose eest Karl-Cristoph Rebane Läänemaa ühisgümnaasiumist,  kirjutas Saaremaa päevaleht Meie Maa.

Rebane ütles Meie Maale, et kui ta oma filme konkursile saatis, siis ei olnud ta üldse kindel, et kas neid üldse näidataksegi seal, kuna kuskil ei olnud kirjas eksperimentaalfilmide ehk tema filmisuuna kohta. Karl-Cristoph on ka eelnevalt saanud igasuguseid eriauhindu, kuid praegune võit oli talle tema sõnul eeldatust kordades võimsam – täiesti nagu välk selgest taevast.

“Ise olen tegelenud lühifilmide loomisega juba peaaegu kolm aastat – kõik sai alguse ühest enda installatsiooni tutvustusvideost, mis osutus minulegi teadmata eksperimentaalfilmiks,” märkis ta, tähendades, et sellest hetkest alates on ta teadlikult filme loonud.

Publik toetas kõige tormilisemalt KG noorte tehtud filmi Mati Kukkunen, mis valiti ka publiku lemmikuks. Minifilmi festivali galaõhtul sai näha 20 lühifilmi.

Minifilmi festival toimus kaheksandat korda ja selle korraldaja on Kuressaare gümnaasium. Festivali eesmärgiks on pakkuda noortele võimalus avastada kirg filmikunsti vastu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz