Parvlaev Tiiu ristitakse laupäeval Heltermaa sadamas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Tiiu (TS Laevad) Parvlaev Tiiu saabumine Tallinna. Foto: TS Laevad

Uus Rohuküla-Heltermaa liinil kurseerima hakkav parvlaev Tiiu on tänaseks Eestisse jõudnud. Laupäeval antakse laevale Heltermaa sadamas pidulikult nimi.

Reisiparvlaev Tiiu on nime saanud Hiiumaa muistse vägilase Leigri naise Tiiu järgi. Tiiu abikaasa kurseerib liinil alates 22. detsembrist 2016. "Lõpuks ometi saab õnnelik paar nüüd ka merel kokku," teatas liinil toimetav TS Laevad.

Tiiu ristimistseremoonia toimub Heltermaa sadamas 8. aprillil kell 12-14.

Saaremaa liinil kurseerima hakkav parvlaev Piret ristitakse 12. aprillil Tallinna Vanasadamas.

TS Laevad saadab parvlaeva Tiiu liinile reisijaid teenindama nädalavahetusel ning Piret alustab praeguse kava järgi liinisõite järgmise nädala teisel poolel.

Praegu seisavad mõlemad parvlaevad Tallinna Vanasadamas ning TS Laevad lepingupartnerid paigaldavad laevadele viimaseid seadmeid – wifi võrku, televiisoreid, köögi ja kaupluse sisustust ning Saaremaad ja Hiiumaad kujutavat sümboolikat.

Parvlaev Tiiu hakkab Rohuküla-Heltermaa liinil kurseerima pühapäeva, 9. aprilli hommikul.

Parvlaev Piret hakkab Virtsu-Kuivastu liinil reisijaid vedama järgmise nädala neljapäeval või reedel.

"Eesmärk on, et kõik uued parvlaevad on liinil suureks reedeks, kui mandri ja suursaarte vahele on oodata tavapärasest rohkem reisijaid," ütles TS Laevade juht Kaido Padar.

Uued parvlaevad pidid Hiiumaa ja Saaremaa liinil olema juba mullu 1. oktoobrist. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on seni teinud TS Laevadele seoses uute parvlaevade hilinemisega kaks leppetrahvi, ühe 100 000 euro ja teise 400 000 euro ulatuses.

TS Laevad prahtis Saaremaa Laevakompaniilt uute parvlaevade valmimise edasilükkumise tõttu parvlaeva Hiiumaa, leping kestab tänavu 1. oktoobrini. TS Laevad ei ole veel otsustanud, mida laevaga kuni sügiseni peale hakata.

TS Laevad ostis eelmisel suvel Saaremaa Laevakompaniilt varulaevaks parvlaeva Regula. Pärast seda, kui uued parvlaevad mandri ja suursaarte vahelised sõidud üle võtnud, on TS Laevadel kavas viia Regula remonti. "Seejärel jätame ta varulaevaks," ütles Padar.

Saaremaa liini hakkavad teenindama parvlaevad Tõll ja Piret, Hiiumaa liini aga parvlaevad Leiger ja Tiiu.

Uued TS Laevade parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadele tulevad päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Video: Marnet Kokk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
6 aastat tagasi

Mis sellel Tiiu nimel viga on?