Haapsalu ja Ridala ühine valimisliit võttis nimeks Meie Inimesed

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Merle Mäesalu Merle Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Ridala volikogu liige ja 15 aastat vallavanema ametit pidanud Toomas Schmidt ning Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu otsustasid koos lähemate mõttekaaslastega sügisestel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideerida ühises valimisliidus, mille nimeks saab Meie Inimesed.

Toomas Schmidt ja Merle Mäesalu kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liitu, kuid kandideerivad valimisliidu, mitte erakonna nimekirjas.

„Kohapeal, oma vallas ja linnas seisame kohalike inimeste huvide ja heaolu eest ega aja erakonna asja,“ selgitasid nad valimisliidus kandideerimist. Mäesalu sõnul on valimisliiduga ühinenud valla- ja linnakodanikud, kel on mure oma kodukandi, tänava ja töökohtade pärast ning üheskoos soovitakse muuta elu paremaks. „Kõik tegevused ja valitsejate otsused ning rahapaigutused peavad edaspidi teenima meie, kohalike inimeste huve,“ , vahendas valimisliidu initsiatiivgruppi kuuluv Merle Mäesalu.

„Mulle meeldib valimisliidu nimi,“ ütles valimisliidu toetajaliige Andres Ammas. „See tuletab meelde Jarek Kasari suurepärase laulu „Minu inimesed” lõpusõnu, et tuleb teisi inimesi teenida ja mitte kedagi ei tohi unustada,“ lisas ta.

Otsus Meie Inimeste kasuks sündis kiiresti ja üksmeeles. „Super nimi sai valitud!“ leidis sotsiaalteemadega tegelev Tiia Treimann-Differt. „Kõik asjad, mida plaanime, on just meie oma inimeste heaks,“ kiitis nime valikut Treimann-Differt.

Olulisemateks teemadeks, mille üle esmajärjekorras arutatakse on haridus ja linna heakord.

Kokku on vaja leppida uue omavalitsuse koolivõrk, mis oleks mõistlik ja õpilaste huve arvestav. Eelmistel kohalikel valimistel

2013. aastal osales valimistel umbes 300 valimisliitu, kahes vallas – Luunjas ja Tormas – oli väljas ka valimisliit Meie Inimesed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
einoh
7 aastat tagasi

et mis haridus ja kust mõlemil eestvedajal ka on, saaks teada mis süsteemis mõtlemine neil toimib

?
7 aastat tagasi

Mida Merle on meie inimesena volikogus või maavalitsuses korda saatnud? Volikogus tõstab kätt nagu kuuluks ise ka oravaparteisse.

to ????
7 aastat tagasi
Reply to  ?

Ära lahmi ja tee endale midagi ka selgeks. Maavalitsuse töötajad on eelkõige palgatöölised ja tööülesandeid täidavad nad tööandja tahtest lähtuvalt. Volikogu opositsioonis olles on aga praktikast lähtuvalt alati võimalused piiratud aga sellegipoolest on Merle olnud kõige aktiivsem volikogu liige.

ainuke
7 aastat tagasi

mure neil on taastada käest võetud #MEIE toiduahel #, kuna ka maavalitsuse soe koht kaob, siis kaob ka partei tarbeks admin ressursi kasutamise võimalus, mis oli nende toiduahela ülalpidamise alus mõjuvõimu jagamise kaudu, roosade prillide pakkumine rahvale meenutab ühte kolhoosi nalja heina asendamisest põhuga

Tegus+eakas
7 aastat tagasi

Kõik muudkui muretsevad. Kes inimeste, kes teede, kes ilusa homse pärast. Tööle on vaja hakata, mitte kogu aeg muretseda.
Mida oled sina ise teinud linna (valla) heaks kallis muretseja?

Imelik
7 aastat tagasi

“Kõik asjad, mida plaanime, on just meie oma inimeste heaks” Väga kahemõtteline, sõltub “omadest” ja “heast”? “Seisame kohalike inimeste huvide ja heaolu eest ega aja erakonna asja“ Erakonna tasandil on “kohalik asi” võim ja truu valijaskond/ametnikkond, ei rohkem. Seega tahaks tõesti loota, et eesmärgid on suuremad. “Kohalike inimeste huvid…. mure oma kodukandi, tänava ja töökohtade pärast … muuta elu paremaks… esmajärjekorras haridus ja linna heakord…” Kohalike huvid, peaks olema niigi arusaadavalt esmane eesmärk. Muret ei ole vaja, vaja on sihipäraseid lahendusi. Parem on suhteline ja sõltub hinnangutest, eeldatakse enamust rahuldavat tulemust. Hariduspoliitika kuulub minu teada Vabariigi Valitsuse pädevusse ja kohalike… Loe rohkem »

Valdo
7 aastat tagasi

Meie inimesed????? Kui on raske peaksid inimesed leidma koos lahendusi, mitte laiali jooksma. Minul kahjuks usku neisse Meie inimestesse ei ole, sest kui asi hapuks läheb jooksevad kohe minema.

Valdole
7 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mida sa plämad! Arvan, et valimisliit ei ole see koht, kus uks kinni. Kui sa nii kõva mees oled ja tead kuidas kohalikku elu paremaks teha, siis mine ja pane oma nimi kirja ning näita end tegudest, mitte nuttes oma naise rinna peal. Nutate ja nutate, olete te ka mehed või jäätegi ….nöörideks?

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Valdole

Jah, ma tean, kuidas kohalikku elu paremaks muuta! Kuid see eeldab, et kõik peavad tööle hakkama! Kahjuks enamus nn poliitikuid ei tea, mida see tähendab….

jussile
7 aastat tagasi
Reply to  juss

Mis jama sa nii hilja öösel veel ajad? Kes on sinu arvates kohalikud poliitikud? Ajad lapsejuttu, millest sa isegi aru ei saa. Ei anna ka praegune linnapea Sukles mingit poliitiku mõõtu välja. Linnapea peab tegutsema kui linna direktor,kellele volikogu jagab ülesandeid, mitte vastupidi. Tänased enamus volinikke ei tea, mis on nende ülesanded ja milleks neid valitud on. Sukles on aga osanud oskuslikult enamus vennikesi oma toiduahelasse sokutada ja nüüd need ei piiksugi, vaid vaatavad suu lahti, mida tegema peaks.

Imelik
7 aastat tagasi
Reply to  jussile

Ei tea kas nii hilja öösel veel võib arvamust avaldada )))? Lühend nn. tähendab maakeeli nõndanimetatud, mis viitabki, et ei anna tegelikku mõõtu välja. Direktor on ameti pisendamine. Linnapea on kohalike ühiskondlike otsuste sihikindla täideviimise juht. Poliitilised otsused langetab aga volikogu, milles enamiku moodustava huvigrupi/-gruppide esindaja tavaliselt linnapea on. Seega on nad huvide kaudu seotud kui partnerid. Võim kuulub volikogule, kelle armust on linnapea oma ametis. Ehk linnapea võib teha ettepanekuid, ei rohkem. Kui linnapea juhib ka volikogu, on volikogu oma tähenduse minetanud ja valija teinud valed valikud. Poliitik ei ole võimuga kaasneva hüve nautija ja austav ametinimetus, vaid protsesside… Loe rohkem »

maestro
7 aastat tagasi

Ootan uut nime ning valin siis
IRL on kadunud
isamaalised liikmed mingu Vabade meeste manu
Esiaglu valin Martini Helme

maestrole
7 aastat tagasi
Reply to  maestro

Sa võid valida küll Mardi, aga ütle mida too mees ka teinud on? Käib ja aina vahutab, kogu tema jutt käib vastandamisele. No ei taha EKRE-t

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  maestrole

Kõik erakonnad vastandavad ennast üksteisele. Mis mõte oleks kahel täiesti sarnasel ja ühte juttu ajaval erakonnal?

kodanik
7 aastat tagasi

mis asja jagatakse?? jaga???? ka meile

kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kle oli küll üks volikogu istung, kus meie inimesteks end nimetavad kahe käega linnapeadele preemiat jagasid.

kodanikule
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ära rohkem peale võta! Sinu pea kannatab õige vähe, mine magama ja ehk hommik on sinusugusele õhtust targem

nii
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

jagataksegi: nagu laulus Viru nurga taga kurgid sulle – raha mulle.. ja banaani ka

kodanik
7 aastat tagasi

näha neid meie inimesi,seda eesotsas Mäesaluga. Aru küll ei ole saada, et nad meie inimesed on ja meie heaks asju ajavad. Võim on ainus asi,mis huvi pakub. Merle,mida meie heaks oled volikogus teinud või maavalitsuses juhi pingil istudes?

kodanikule
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ärka üles! On sind oravad uinutanud? Mine ja vaata volikogu istungeid, siis näed, kes soojendab ainult tooli ja kes jagab asja.

mina olen vaadanud
7 aastat tagasi
Reply to  kodanikule

neid istungeid ja sellist uimasust…. .ei mingit arutelu,kõik on köigega nöus,käed püsti…,loeme hääled kokku…korras,tehtud!!! Nagu zombid koos.

kameeleon
7 aastat tagasi

25 aastat on näidanud , et neid ei huvita muu kui võimu juures oma käsi soojendada ja puudel olla