0

Lähipäevadel on ilm heitlik

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ilm 2017-03-14 12.37.49Ilmateenistuse andmetel tuleb selle nädala ilm heitlik. Kolmapäeva öösel eemaldub madalrõhkkond itta ja selle järel liigub meile Skandinaaviast kõrgrõhuhari, reede hommikul jõuab Eestisse aga uus madalrõhulohk. Kohati sajab lörtsi ja vihma, pühapäeval ka lund, vahepeal puhub tugev tuul.

Täna on pilves selgimistega peamiselt sajuta ilm. Madalrõhulohk läheneb, kuid enne õhtut sadu oodata pole. Õhutemperatuur tõuseb päevasel ajal kindlalt plusskraadidesse, vaid meretuulega jää pealt puhuv jäine tuul hoiab rannikualadel päevamaksimumi nulli juures või isegi miinuspoolel. Rannikul püsivad kitsad jäävallid on otsekui piiriks kevade ja talve vahel. Puhub edela- ja lõunatuul 4–10, õhtupoolikul tugevneb saartel ja rannikul 8–13, puhanguti 18 m/s.

Kolmapäeva (15. märtsi) öösel liigub aktiivne madalrõhulohk üle Eesti itta. Öösel sajab peamiselt lörtsi ja vihma. Keskpäeval võib veel üksnes Kagu-Eestis vähest vihma sadada. Öösel puhub tugev edelatuul, saartel ja rannikul ulatuvad tuulepuhangud 16-20 m/s. Päeval pöördub tuul läände ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 3..7, rannikul paiguti 1°C.

Neljapäevaks (16. märtsiks) liigub Skandinaaviast meile kõrgrõhuhari ja ilm on peamiselt sajuta, vaid öösel on kohati väike lörtsi- ja vihmasajuvõimalus. Puhub mõõdukas loode- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 3..7, rannikul paiguti 1°C.

Reede (17. märtsi) öö on eemalduva kõrgrõhuharja toel ilm veel olulise sajuta. Varahommikuks toob Läänemerelt Eestisse jõudev uus madalrõhulohk Lääne-Eestisse lörtsi ja vihma, päeval liigub lohk üle Eesti ja ilm on sajune. Edela- ja lõunatuul tugevneb hommikuks rannikualadel puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval +1..+4, Ida-Eestis kuni 6°C.

Laupäeva (18. märtsi) öösel sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul Kesk- ja Ida- Eestis vihma ja lörtsi, päeval on sajuhooge hõredamalt. Lõuna- ja edelatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+1, päeval 0..+5°C.

Pühapäeval (19. märtsi) on Eesti kohal väheaktiivne madalrõhuala. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-4, päeval 0..+5°C.

Esmaspäeval (20. märtsil) oleme madalrõhuala haardes. Kohati sajab lund ja lörtsi. Valdavalt läänekaarest puhuv tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 0..+5°C.

Teisipäeva (21. märtsi) öösel sajab peamiselt Lääne-Eestis, päeval kõikjal lund, lörtsi ja vihma. Puhub nõrk lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval 0..+5°C.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz