Google Chrome veebibrauser ei lase nutiseadmetes Lääne Elu lugeda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

ChromeMõni aeg tagasi sai Lääne Elu oma lugejatelt tagasisidet, et nutitelefonis pole Google Chrome brauseriga võimalik enam Lääne Elu veebi lugeda – näha on vaid pildid. Miks see nii on ja kuidas probleemi lahendada, selgitab digiportaali Geenius peatoimetaja Hans Lõugas.

Google Chrome veebibrauser, mis töötab Androidiga nutitelefonides, hakkas veebruari alguses tõrkuma. Teada on, et loetamatuks on muutunud näiteks WordPressi platvormil olevad blogid ja muud veebilehed.

„Paljudel veebisaitidel, kus kirjastiil ühel kindlal tehnilisel moel esitatud, muutub see Chrome's vea tõttu üliväikseks või lausa nähtamatuks. Löögi all on sattunud nii Lääne Elu, aga paljud raporteerivad ka, et näiteks maailma suurimad leheküljed nagu Wikipedia on loetamatud,“ andis Lõugas probleemi mastaabist ettekujutuse.

„Tõrge esineb ebakorrapäraselt ja praeguste näidete puhul just teatud keelte puhul nagu eesti keel,“ märkis Lõugas ja lisas, et kui viga oleks üldine ja häiritud oleks ka inglisekeelsete veebilehtede puhul, võib olla kindel, et see oleks parandatud loetud minutite või siis vähemalt tundidega.

Ühte kindlat lahendust Lõugase sõnul pole, aga mõnes telefonis on abi olnud järgmistest sammudest.

„Tuleb Chrome telefonis täiesti sulgeda, siis telefoni süsteemiseadetest muuta seadme keeleks English / USA, mille järel peaks Chrome snormaalselt toimima hakkama. Lisaks tasub telefonile teha restart,“ selgitas Lõugas.

Muidugi on võimalus ka Chrome'i asemel kasutada näiteks Firefox veebibrauserit.

Samuti on Lääne Elu toimetusele raporteeritud, et abi on ka sellest, kui nutitelefonis Google Chrome’i viimane uuendus desinstallida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jk
7 aastat tagasi

chrome sulgeb järjest rohkem sinisilmsete tolerastide kallutatud meedia lehekülgi, see on ainult positiivne uudis ju!

Aitas
7 aastat tagasi

Chrome reinstall

Tglt
7 aastat tagasi
Reply to  Aitas

ainult korraks

Juhan
7 aastat tagasi

iOS-i Chrome’i versioonis seda viga õnneks pole.