Parvlaevapiletite veebipoes näeb eraldi vabu kohti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sirle Arro TS Laevad (2)
AS-i Tallinna Sadam turundusja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro. Foto. Urmas Lauri

Alates 8. märtsist saab e-praamipiletite müügi kodulehel praamid.ee eraldi näha, kui palju on parvlaeval konkreetse reisi jaoks vabu kohti reisijatele, sõiduautodele ja suurtele sõidukitele, kirjutab Meie Maa.

Täienduspraamid.ee e-keskkonnas tehti tulenevalt praamiga sõitjate endi ootustest. Eelkõige just nende, kes ostavad pileteid suurematele sõidukitele, aga ka sõiduauto piletite ostjate, kes saavad sõiduautole pileteid osta ka siis, kui veokite kohad on juba välja müüdud. Busside eraldi kohti piletimüügisüsteem ei kajasta. Bussid lähevad suurte veokite alla. Mootorratastele on eraldi arvestus ja saab osta mootorratta pileti, aga e-keskkonnas ei näidata saadaolevate piletite all eraldi mootorrataste kohti.

“Nagu me ei kuva eraldi ka haagiste kohti jms, mis teeks pildi klientide jaoks väga kirjuks. Oleme lähtunud eelkõige nendest piletiliikidest, mida ostetakse kõige enam,” ütles AS-i Tallinna Sadam turundusja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro Meie Maale.

Praegu suunab süsteem mootorrattad sadamates autodega ühte ritta. TS Laevad on tellinud arenduse, mis peaks valmima suvehoojaks, et süsteem suunaks mootorrattad alati e-piletite reale. Näiteks, kui e-piletiga autosid suunatakse reale 1, siis mootorrattad lähevad e-pileti reale 2. Autosid hakatakse alles siis sinna suunama, kui rida 1 on täis. “Seega on üsna tõenäoline, et enamik mootorrattaid on rea 2 alguses ja laeva laadijatele nähtavad,” rääkis Arro.

Lisaks soovib TS Laevad suveks sisse viia grupipileti mootorratastele. Kui sadamasse saabub suurem seltskond mootorrattaid, siis ei pea hakkama neid ükshaaval läbipääsudest läbi laskma. Kassast piletit ostes hakkab reastumine olema sama nagu e-piletitega mootorrataste puhul. Mootorrataste tegelik laevale pääs sõltub Arro sõnul mitmest asjaolust. Kui suur nõudlus konkreetsele reisile on üldiselt sõidukite poolt ja millised sõidukid kuhu on laeval paigutatud, kui palju on mootorrattaid konkreetsele reisile, millal need sadamasse saabuvad, kas neil on olemas e-pilet ja nii edasi.

“Ei saa automaatselt öelda, et mootorratastel on eelis sõiduautode ees laevale pääsemisel,” lisas Arro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments