2

Homme sajab, kuid nädalavahetus tõotab tulla kuiv ja päikesepaisteline

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lumikate 2017-03-09 15.33.05Homme võib sadada nii lund, lörtsi kui ka vihma, kuid nädalavahetus peaks praeguse ilmateenistuse prognoosi järgi tulema rahulik ja kuiv.

Reede (10. märtsi) öösel tekib Leedu kohal osatsüklon, mis suundub kirdesse. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma. Tihedam on sadu Ida-Eestis, on udu ja jäidet. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval +1..+5°C.

Laupäeva (11. märtsi) öösel sajab eemalduva madalrõhkkonna mõjul Ida-Eestis veel lund ja lörtsi, kuid päeval tugevneb Läänemere lõunaosa kohal kõrgrõhuala, mille kirdeserv katab ka Eesti. Pilvisus loode polt alates hõreneb. Ennelõunal sajab Ida-Eestis kohati lörtsi ja vihma. Puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, päeval 0..+4°C.

Pühapäeval (12. märtsil) jääme nõrgenevasse kõrgrõhuvööndi. On vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel -2..-7, kraadini, päeval tõuseb 0..+5°C-ni.

Esmaspäeval (13. märtsil) ja teisipäeval (14. märtsil) on Eesti kohal nõrk kõrgrõhuvöönd, mis teisipäeva õhtul taganeb põhja poolt läheneva madalrõhuala serva ees lõuna poole. Ilm on sajuta, alles teisipäeva õhtul suureneb Põhja-Eestis lume-ja lörtsisaju võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, teisipäeva õhtul tugevneb edelatuul. Õhutemperatuur on öösiti -2..-7, päeval +1..+6°C.

Kolmapäeva (15. märtsi) öösel katab Eesti madalrõhuala lõunaserv ja mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma. Päeval tugevneb lõunapoolse kõrgrõhuala mõju ja vaid kohati sajab vähest vihma. Edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval +2..+7°C.

Neljapäeval (16. märtsil) teeb ilma kõrgrõhuala. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +3..+9°C.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Sass
Sass

Oligi mul õigus, ei sadanud. Vaatame mis siis nädalavahetuse ilm teeb.

Sass
Sass

Pakun välja, et pigem sajab laupäeval kui homme.

wpDiscuz