2

Loode-Eesti rannikumere tuulepargi KMH koostamisse saab sekkuda veel nädal aega

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vinkovi madal asub Hiiumaa rannikust umbes 15 kilomeetri kaugusel loodes.

meretuuleparkide teemaplaneeringEile Tallinnas toimunud Loode-Eesti rannikumere tuulepargi KMH (keskkonnamõjude hindamise) avalikul arutelul otsustati pikendada aruande kohta ettepanekute esitamise aega. Kui varem oodati küsimusi ja kommentaare 10. märtsini, siis arvestades aruande mahukust ja suurt avalikku huvi, pikendatakse seda 17. märtsini.

KMH-ga on kõigil võimalik tutvuda Keskkonnaministeeriumi, Nelja Energia AS ning Skepast & Puhkimi veebilehtedel ning kohapeale tulemisega Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a, Tallinn, kontakt: kaspar.anderson@envir.ee, 626 2990) ja Skepast & Puhkimi kontoris (Laki 34, Tallinn). KMH aruande kohta saab ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi esitada Keskkonnaministeeriumile kirjalikult või e-posti keskkonnaministeerium@envir.ee teel kuni 17. märtsini 2017.

Arendaja Nelja Energia AS esitas 23. märtsil 2006 Keskkonnaministeeriumile vee erikasutusloa taotluse, mille menetlemise käigus algatas Keskkonnaministeerium 5. mail 2006 keskkonnamõju hindamise. KMH aruande avalikustamine toimus esmakordselt 2011. aastal, praegusel juhul on tegemist täiendatud ja korrigeeritud KMH aruande  avalikustamisega. Korrigeeritud on näiteks tuulepargi arendusalade paiknemist ning loobutud on esialgu väljapakutud tuulepargi aladest Neupokojevi ja Apollo madalatel.

Arendaja Nelja Energia AS soovib elektrienergia tootmise eesmärgil rajada Loode-Eesti rannikumere tuulepargi, mille võimsus on kuni 1100 MW. Kavandatav tuulikute arv on ca 166 (oleneb tuuliku nimivõimsusest), tuulikute omavaheline kaugus on umbes 1 km. Tuulepargi asukohaks on arendaja valinud Hiiumaa rannikust vähemalt 12 km kaugusel asuvad merealad. KMH aruande koostamisel on arvestatud täiendavate baasuuringute ja ekspertarvamuste tulemustega.

KMH ekspert oli Skepast & Puhkim OÜ, eksperdirühma kuulusid veel Tallinna Ülikooli Ökoloogiainstituut, Eesti Geoloogiakeskus, Tallinna Tehnikaülikooli Meresüsteemide Instituut, Tartu Ülikooli Eesti mereinstituut ning Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Ramboll Soome OY ja EMD International A/S.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Tont
Tont

Olen peaaegu sinuga nõus. Aga kahjuks paljud poliitikud vist nii ei arva ning pissivad valijate arvamusele ning annavad hea meelega maksumaksjate raha eraärisse dotatsioonideks. Sest nende arvates on kõige ilusamad vaated juba rahatähtedel.

rk
rk

Tuulikud on täielik jama, mida kellelegi peale omanike ja ehitajate vaja pole.
Puhas dotatsiooni äri! Tehku ilma toetuseta, siis teine asi.
Mina ei taha maksma hakata rohelist tasu selle eest, et ilusad vaated asenduvad monstrumitega.

wpDiscuz