Postifirma ei suuda Lihulas asendustöötajat leida

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Täna peaks taas avatama kuu algusest saadik suletud olnud Lihula linna postkontor. Kui Lihula postkontor on kinni, ostetakse marke-ümbrikuid lillepoest.

„Postkontor on suletud, sest ainus postkontori klienditeenindaja on haige,” selgitas Omniva pressiesindaja Mattias Kaiv üleeile.  

„Kõiki postiteenuseid on võimalik ka kirjakandja kaudu tasuta koju tellida. Nii on kättesaadavad kõik samad teenused mis postkontoriski,” kinnitas Kaiv. „Pensioni viivad inimestele koju kirjakandjad ning postikanne töötab tavapäraselt ning postkontorist sõltumatult.”

„Omniva nimetab seda mototeenuseks, kuid see ei asenda postkontori teenust,” pole Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos postifirma selgitusega rahul.

Postkontori seisak tekitas Lihula kandi elanike hulgas küll pahameelt, kuid hädatarvilikud asjatoimetused said siiski aetud. Konsumi müüjailt käidi uurimas, miks postkontor kinni on. „Täna on küsijaid vähem olnud, kaks või kolm inimest,” ütles Konsumi müüja üleeile. „Soovitame, et mingu ostku marke-ümbrikuid lillepoest, lotopileteid saab tööstuskauplusest.”

„Meilt saab osta nii marke, ümbrikuid kui ka postkaarte,” kinnitas postkontori veeres lillepoodi pidav Kirsti Mölder. Lillede kõrvalt on Mölder postmarke müünud juba pikka aega. Ümbrikute-markide soovijaid leidub pidevalt, sest lillepood on postkontorist kauem lahti.

Kirja postitamiseks on Lihulas endise postimaja ees postkast. Pakiautomaat on Konsumi ees. „Hea, et paigaldati pakiautomaat. See on väga mugav,” leidis vallavanem postiettevõttele ka kiidusõnu.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 9. veebruari paberlehest.

Fotod: Urmas Lauri

Lihula postkontor 003Lihula postkontor 008 Lihula postkontor 009 Lihula postkontor 016 Lihula postkontor 019 Lihula postkontor 029 Lihula postkontor 032

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asunik
7 aastat tagasi

A äkki Pevkur otsib?
Omale peasekretäri leidis, asi see siis maamunalt üks postiljon leida põle.

Lihula postkontorit enne esmaspäeva lahti ei tehta | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] Vt ka: "Postifirma ei suuda Lihulas asendustöötajat leida" […]

toop
7 aastat tagasi

Tõeline organiseerimatus. ..lihtsa inimese peale ei mõtle keegi.

hah
7 aastat tagasi

kas peaks pakkidele haapsallu järele minema we?
igatahes omniva tuleb kiiremas korras erastada, eraettevõttes ei oleks selline olukord lihtsalt võimalik.

leppik
7 aastat tagasi
Reply to  hah

ja nii ongi….aasta jooksul vähemalt 4 nädalal jooksed linna paki järgi

leppik
7 aastat tagasi
Reply to  hah

see on ei ole ainult organiseerimatus, lihtsalt külma kõhuga sadade inimeste arvel hoitakse kulusid kokku, vaadake, missugune kokkuhoid tuleb terve vabariigi peale.

ja...
7 aastat tagasi
Reply to  hah

Teil on ju pakiautoomat

Mari
7 aastat tagasi
Reply to  ja...

Kõik pakid ei mahu pakiautomaati ja kõik pakid ei tule ka sinna.Aga jah vallale kiitus ,et pakiautomaat olemas.

leppik
7 aastat tagasi

millest eelkommenteerijad räägivad? ega vald saa Omnivale töölist anda, kui Omniva ei taha ja sellest huvitatud ei ole. Kõikides ühe töötajaga postontorites on juba mitu aastat mitmeid nädalaid aasta jooksul postkontor kinni, puhkused-haigused vms. Omniva võiks ju võtta ühe/kaks mobiilset töötaja, kes ongi puhkuseasendaja ja sõidab mööda maakonda ringi. Postkontorid ei ole ju lahti reeglina 8 tundi. Omniva lihtsalt ütleb, et asendajat ei ole ja ega nad ei otsi asendajat ka kohapeat.

Mart
7 aastat tagasi
Reply to  leppik

Ning see mobiilne töötaja elab moboiilselt postkontorites. Ehk sa leppik hakkad üheks selliseks?

leppik
7 aastat tagasi
Reply to  Mart

mobiilne töötaja elab oma kodus, nagu need kes iga päev Tallinnas tööl käivad, isegi Vormsile saab vabalt iga päev tööle sõita kodust.

Maarja
7 aastat tagasi

Vallamaja ees pole postkasti juba mònda aega juba !!!

Liisbett
7 aastat tagasi

Vallamajas ju naesi küll ja veel , mõni ehk ikka hakkama saaks ?! Aga nagu näha, pole see tähtis neile, mida nad üldse postitavad e- ajastul.

tt
7 aastat tagasi

Milleks veel Lihulat halvustada, ise pöörasite temast ära.

valija
7 aastat tagasi

Kas ka Pärnu maavanem ei aita?