1

Läänlastel algab festivali Koolitants hooaeg pühapäeval

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

KoolitantsHiidlaste, saarlaste, pärnakate ja läänlaste jaoks algab festival Koolitants 22. jaanuaril Pärnu kontserdimajas, sest just seal toimub nende jaoks maakondlik tantsupäev.

Eelmise aasta osalejate rekordarvudest jõudu saanud Koolitants toimub samas formaadis ka tänavu. Tantsude festival toob kaksteist maakondlikku tantsupäeva ja finaalkontserdid, kus omavahel võtavad mõõtu tantsud seitsmes erinevas žanris. Sel aastal on festivalile registreerinud ligi 240 truppi 625 tantsuga.

Traditsiooniliselt käib maakondlike tantsupäevadega kaasas žürii, mis koosneb suurte kogemustega tantsupraktikutest. Sel aastal vaatavad osalevaid tantse Eliisa Sirelpuu, Kaja Kreitzberg ja Ruslan Stepanov. Finaalkontserdile edasipääsejad kuulutab žürii välja iga maakondliku tantsupäeva õhtuse kontserdi lõpus. Ootusärevust saab maandada vaadates Koolitantsu Kompanii neljanda lennu lavastust „Kitš“, mille koreograafiks on Ruslan Stepanov. Lavastuses tantsivad Tallinna Balletikooli kaasaegse tantsu õppesuuna õpilased.

Maakondlike tantsupäevade õhtujuht on sel aastal Aleksandr „Sass“ Žemžurov ja koos temaga aitab festivalipäevi sisustada Leiutajateküla Lotte.

Ka sel aastal saadab žürii finaali poole teele Jokkerid, kes selguvad pärast kõikide tantsupäevade ära vaatamist märtsi alguses.

Festivali peakorraldaja Raido Bergstein lisab: “Kuigi sagimist on Koolitantsuga seoses kõigil ikka alati palju, siis sel aastal soovitame meenutada, miks me tantsu armastame. Tants liigutab nii füüsiliselt kui emotsionaalselt, luues erinevaid võimalusi oma unistuste teostamisel. Tantsimine inspireerib ja innustab ja Koolitantsu lavale astumine tekitab alati erilise tunde. Tants teeb elu huvitavaks!“

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
---
---

Uus suund on selge. Kõik Lääne-Eestis Pärnu alla.

wpDiscuz