3

Valitsus arutab maavalitsuste tegevuse lõpetamist

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur
Lääne maavanem Neeme Suur selgitas riigihalduse ministri Mihhail Korbiga kohtumisel, milline on tema nägemus maakondade tulevikust. Foto. Urmas Lauri

Valitsuskabinet arutab riigihalduse ministri Mihhail Korbi ettepanekut lõpetada alates 2018. aasta 1. juulist maavalitsuste tegevus, Korb esitleb valitsuskabinetile maavalitsuste ülesannete üleandmise kahte erinevat stsenaariumi.

Esimese stsenaariumi kohaselt luuakse regionaalamet, mis hakkab täitma maavalitsuste seni täidetud regionaalvaldkonna ülesandeid ning teise stsenaarium on jagada maavalitsuste ülesanded olemasolevate asutuste vahel, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Rahandusministeeriumi kaardistuse kohaselt on maavalitsuste ülesannetest võimalik haldusreformi järgselt omavalitsustele üle anda järgmised ülesanded: maakonna arendustegevus, maakonna turvalisuse nõukogude ja liikluskomisjonide koordineerimine, tervisedenduse ülesanded, alaealiste õigusrikkujatega seotud ülesanded, saarevahi töö, maakonna laulu- ja tantsupeo komisjoni töö korraldamine, kultuuri- ja spordiprogrammi korraldamine, sotsiaalvaldkonna tegevuslubade väljastamine ning rahvastikutoimingute läbiviimine.

Maavalitsuste reformi eesmärk on suurendada kohaliku tasandi otsustusõigust, luua selgust riigiasutuste ülesannete jaotuses, ühtlustada maakondades pakutavate riigiteenuste kvaliteeti ja muuta riigiteenuste kättesaadavus maakonnakeskustes kliendile mugavamaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
?
?

“Esimese stsenaariumi kohaselt luuakse regionaalamet, mis hakkab täitma maavalitsuste seni täidetud regionaalvaldkonna ülesandeid” See on siis sisuliselt sama,et võtame ühe nime ära ja paneme teise asemele. Mida meeletut nemad seal maavalitsuses teevad,et seda tõesti ei võikski olemasolevate asutuste vahel ära jagada. Lääne maavalitsus on küll täiesti mõttetu asutus,lihtsalt mingit ajudeta naistekarja tuleb üleval pidada.

muig
muig

Aitab ühest regionaalametist küll ja seda on ka vaja ainult tervikliku planeeringu jaoks, et kohtadel mingit umbluud tegema ei hakataks.
Igasugu pisiasjad võib ju vabalt omavalitsustele anda.

Arnold
Arnold

Mitu regionaalametit tuleb ? Kas “oblastipiiride” järgi, või hoopis ainult üks ? Kogu see jutt “selgusest”, “kvaliteedi parandamisest” ja “kättesaadavusest”, tekitab küsimusi, ja ajaks isegi naerma, kui asi nii tõsine poleks…

wpDiscuz