Linnamäe saab kuni 260 istekohaga kultuurisaali

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Õpetajate päev Oru koolis 206

Linnamäe multifunktsionaalsest keskusest saab Oru kooli üks osa. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu andis nõusoleku alustada Linnamäele multifunktsionaalse keskuse ehituseks projekteerimishanke ettevalmistamist.

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees ja Oru kooli direktor Andres Kampmann rääkis, et multifunktsionaalsesse keskusesse tuleb kogu Linnamäe piirkonna kultuurisaal. Ühtlasi saab multifunktsionaalsest keskusest Oru kooli aula. „Praegu Oru koolil aulat pole,” nentis Kampmann.

Kampmann jätkas, et keskusesse tuleb 230–260 istekohta ja suur lava. „See katab Oru kooli vajaduse,” ütles ta.

Kampmann loodab, et kopp lüüakse maasse tuleval aastal. „Praegu valmistame ette projekteerimishanget. Kui projekteerimisega ühele poole saame, tuleb teha ehitushange. See kõik võtab aega,” ütles Kampmann.

Multifunktsionaalse keskuse maksumuseks on vald arvestanud 800 000 eurot, millest 90 000 eurot tuleb ühinemistoetusest. Kampmann selgitas, et see on raha, mille on vallavalitsus võimeline järgmisel aastal Linnamäe piirkonda investeerima. „Loomulikult võib hind projekeerimisel muutuda, kuid praegu arvestame sellega,” ütles Kampmann.

Uus kultuurisaal tuleb Oru kooli spordisaali ja endise Oru vallamaja vahelisele alale. Praegu kasutatakse seda ala parklana.

Linnamäele multifunktsionaalse keskuse rajamine on Lääne-Nigula valla arengukava 2014–2022 üks eesmärke. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
7 aastat tagasi

Kui projekteerimishange valmis, milliseid kanaleid pidi see välja kuulutatakse? Tahaks kätt “pulsil” hoida.

Jaak
7 aastat tagasi

Kuhu jääb siis kokkuhoid? Taeblas seisab üks 300 kohaline saal tühjana. Tulge maapeale,siis veel Noarootsi ja Martnasse. Mis asi see tõmbekeskus pidi olema.

Nõus
7 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Olen Jaaguga nõus. Kas tõesti kokkuhoiu režiimil olles ei võiks rahaga arukamalt ringi käia? Arvan, et vallal teisigi valulisi asju vaja korda ajada.

Ahto
7 aastat tagasi

Super!