1

Päästeameti töötajad kontrollivad aasta lõpus kodude tuleohutust

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Päästeamet kontrollib sellest nädalast alates kodude tuleohutust, sest detsember ja jaanuar on läbi aegade olnud need kuud, mil kaotab elu enam kui kolmandik kõigist aasta jooksul tules hukkunutest.

Tavapäraselt teevad päästeameti päästjad ja ennetajad aastaringselt kodunõustamisi, mille käigus vaadatakse üle kütteseadmete ja elektrisüsteemide olukord ning vajadusel paigaldatakse suitsuandur, teatas teisipäeval BNS-ile päästeameti korrapidaja. Vana aasta lõpus ja uue alguses kontrollivad inspektorid aga tuleohutusnõuete täitmist ning tõsiste rikkumiste korral on ka seadusest tulenev võimalus trahviks.

“Suitsuanduri omamise kohustus on tuleohutusseadusesse kirjutatud selge põhjusega, sest suitsuandur päästab tõepoolest elusid,” ütles päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi. “Tänavu on 35-st tules hukkunust 34 kaotanud elu just eluruumides. Paraku näevad päästjad sellistel juhtudel liiga tihti, et elamises puudus suitsuandur või see oli ilma patareita kuskil lauanurgal.”

“Aasta lõpuni panustavad kõik päästeameti tuleohutuskontrolli inspektorid üle Eesti ühe oma tööpäeva tuleohututesse pühadesse, tegeledes sel päeval vaid kodude kontrollimisega. Enda ja oma pere ohutuse eest hoolivatele inimestele oleme tänulikud, aga vastasel juhul peame leidma võimalused inimeste mõjutamiseks,” sõnas Suurkivi.

Tänavu on tulekahjudes elu kaotanud 35 inimest, kellest 11 hukkus jaanuaris ning kaks detsembris, möödunud aastal hukkus tules 50 inimest, kellest üheksa kaotas elu jaanuaris ja kuus detsembris ning 2014. aastal hukkus tulekahjudes 54 inimest, kellest jaanuaris hukkus kuus ja detsembris 14 inimest.

Hooletu suitsetamise tõttu on tänavu tules elu kaotanud 14 inimest, kütteseadmest alguse saanud tulekahjudes on hukka saanud üheksa ning elektrist tingitud tulekahjudes seitse inimest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
süsimust iroonia
süsimust iroonia

Aasta lõpus täidetakse veel trahviplaani. Kellel on kuuse peal küünal viltu, kohe 5000. Ah või tema julgeb jõule pidada, kas ta siis ei teagi, et allah on suur? 😀

wpDiscuz