Karnau: Savisaare toimikute lekitaja väljaselgitamine on katse suukorvistada ajakirjandust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Andrus Karnau. Foto: Arvo Tarmula

Remsu vs Karnau (arvo tarmula) (10) Andrus Karnau. Foto: Arvo Tarmula

Ahto Lobjakas leidis Raadio 2 saates "Olukorrast riigis", et Edgar Savisaare kohtuasja toimiku lekitaja tuleks välja selgitada. Andrus Karnau aga nentis, et ajakirjandus astus toimiku avaldamisel õige ja avalikku huvi arvestava sammu, vahendas Postimees.

Katse välja selgitada, kust materjal ajakirjandusele lekkis, näeb Karnau ajakirjandusvabaduse piiramist. "Mina näen katses välja uurida, kust see materjal tuli vaid seda, et tahetakse suukorvistada ajakirjandust," ütles Karnau ERRi raadiosaates.

Andrus Karnau leidis, et kuna salajased protseduurid on lõppenud ja süüdistusakt on avalik, siis ei ole ka vajadust toimikut varjata. "See, millal me neid loeme, kas täna või homme, enne või pärast, see ei mõjuta kuidagi enam asjade käiku," ütles Karnau ja lisas, et väide nagu Savisaare üle poleks võimalik enam kohut mõista, on absurd. "See on üks osa kohtupidamisest, et need materjalid avalikustatakse."

Karnau leidis, et toimikuid lugedes on võimalik igal ühel otsustada, kas Savisaar on süüdi või ei. "Postimees on teinud väga head tööd, et on avaldanud materjali, kust inimesed saavad lugeda süüdistusi. Prokuratuur ei olnud ise süüdistuse sisu avanud. Mina olen saanud targemaks ja saanud sellest protsessist aru – ajakirjandus on aidanud kaasa kohtumõistmisele," rääkis Karnau.


Postimehe artiklit saab lugeda siit.

11. detsembri saadet “Olukorrast riigis” saab kuulata siit

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peedu tarkmees
7 aastat tagasi

info lekib nagu maksuvaba sula

uskmatu+toomas
7 aastat tagasi

Kuku raadio Postimehe tunnis väitis Hussar,et kogu informatsioon Savisaare kohtuasjast on nende,st.Postimehe toimetuse,pikaajalise visa töö tulemus.Nüüd siin veel üks “erapooletu” takkakiitja ! Inimesi ei peeta enam ainult lollideks vaid … Siit küsimus suurele ringile-palju maksti lekitajale ?See peaks kõigepealt huvitama KAPO`t ja sinisilmset Sinisalu !

kumb
7 aastat tagasi

Karnau võiks Ammaselt küsida kuidas Riigikogu jagatud katuseraha sellel aastal sobis vastu võtta. Või on suukorv peas ja ei sünni küsida?

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Ega karnau juhuslikult reformierakondlane pole?

Hardi
7 aastat tagasi

Jagan TEADJA, JUSSI ja MARDI arvamust. Karnau võiks ikka mõtelda enne kui midagi kirja paneb.

bla
7 aastat tagasi

kaitsja huvides need lekked, saab seda “kallutatud jõudude” jne pläma edasi kireda ja oma spissokile vundamenti laduda. nende huvides see pole kes soovivad selle ussipesa lahtiharutamist ja pokri toppimist, niikuinii tulevad need asjad ühel päeval avalikuks, vahet pole kas varem või hiljem. samas vaadates ka nt kenderi kaasust, siis pole ka prokuratuur amööbidest vaba.

juss
7 aastat tagasi

Hr Karnau ei saa vist asjale pihta? Ja häbi on küsida mõne targema käest?

Mart
7 aastat tagasi

Selgituseks härra Karnaule. Lekitaja väljaselgitamine on katse selgitada välja lekitaja, mitte suukorvistada ajakirjandust.

Küsimus
7 aastat tagasi

Kas LE omanikud või peatoimetaja suudaks põhjendada tsensuuri teostamist kommentaaride kallal, et miks ja milleks seda teostatakse?
Ajakirjanduse olemus ja sisu eeldavad ka kriitika talumist ning enesekriitika olemasolu! Juhul kui antud seltskond ei saa aru tsensuuri mõtetusest siis võiks ju kõiki tuttavaid kutsuda ülesse LE tellimusest loobuda ja sellega seoses lootma, et ebakvaliteetsus kohaliku kirjaliku meedia turult kaoks:) Või mis?

oh õudust
7 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

siis jääb tsensuurio tööta, pere nälga ja rahvas pimedusse

lagedale
7 aastat tagasi

Ei tea, miks on nii, et poliitikute igapäevasest “`töörügamisest“ peame teadma kogu aeg, aga pättustest ei tohiks kirjutada? See nende töö toimub rahva raha eest ja kui seda kuritarvitatakse, siis peab olema ikka kõigile teada küll. Ajakirjandus ajab õiget asja.