Noarootsi valla elanikud ei poolda ühinemist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ligemale kaks kolmandikku hääletamas käinud Noarootsi valla kodanikest oli Lääne-Nigula, Nõva, Kullama aja Martna vallaga ühinemise vastu, samas pooldati osavalla loomist.

Noarootsi rahvahääletamisel sai vastata kahele küsimusele: kas ollakse nõus ühinema ning kas Noarootsi peaks ühinema osavallana.

Noarootsis käis 725 hääleõiguslikust kodanikust oma arvamust avaldamas 87 inimest ehk 12 protsenti. Neist 32 ehk 37 protsenti toetas ühinemist ja 55 ehk 63 protsenti oli ühinemise vastu.

Noarootsi valla ühinemishääletusel sai oma arvamiust avaldada ka selle kohta, kas Noarootsi peaks ühinema osavallana, mille tulemusel moodustatakse ka osavallakogu ja ametisse nimetatakse osavallavanem.

Osavalla poolt oli 69 protsenti hääletanuist, selle vastu oli 31 protsenti.

“28. novembril kinnitab volikogu hääletustulemused, detsembriistungil otsustatakse, mis saab edasi,” ütles Noarootsi vallavanem Triin Lepp. Millisele otsusele volikogu jõuab, seda vallvanem ennustada ei soovinud.

“Osavalla poolt siiski oldi,” arutles Triin Lepp. “Kui me ei ühine vabatahtlikult, siis ei tule ka osavalda.”

Noarootsi vallas toimus nii elektroonne küsitlus kui ka tavaline hääletus 18.-19. novembril. Hääletada sai Noarootsi vallamajas Pürksis.

1. jaanuari 2015 seisuga elas Noarootsi vallas 849 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Siim
7 aastat tagasi

Noarootsi on ikka jahunud oma kõvast kogukonnast, no kasvõi Nõvaga võrreldes on see kõik üks naerukoht. Rahva arvamust see tulemus ei peegelda.

ühinenu
7 aastat tagasi

Noarootsi valla 725 hääleõiguslikust kodanikest olid ühinemise vastu 55 inimest ehk 7,5 % ja üinemise poolt oli 32 inimest ehk 4,4%, ülejäänud rahvale oli ükskõik. Aga see õigusteta osavald on ka naljakoht.

Unesnôiduja
7 aastat tagasi

Idiootsuse tipp need küsimused.