Mart Helme: miinijahtijal Sakala avastatud salakaubavedu kahjustab mereväe mainet

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mart Helme 2016-11-21 16.41.48
Mart Helme (keskel) sõnul tuleb miinijahtijal Sakala avastatud salakaubavedu põhjalikult läbi uurida, asjaolud välja selgitada ning salakaubaveo läbiviijaid vastavalt seadusele karistada ja vastutusele võtta. Foto: riigikogu istungi ülekande ekraanitõmmis

Riigikogu riigikaitsekomisjonile andsid kaitseminister, kaitseväe juhtaja ja riigi peaprokurör ülevaate Eesti mereväe miinijahtijal Sakala aset leidnud alkoholi ja tubaka salakaubaveost, mis on kaasa toonud kriminaaluurimise.

„Komisjon sai ülevaate asjaoludest, mis viisid juhtumi avastamiseni ning ministri, kaitseväe juhataja ja peaprokuröri esialgsed hinnangud toimunule. Tegemist on häbiväärse, absoluutselt lubamatu ning Eesti mereväe mainet kahjustava juhtumiga,“ ütles komisjoni aseesimees Mart Helme. „Toimunu tuleb põhjalikult läbi uurida, asjaolud välja selgitada ning salakaubaveo läbiviijaid vastavalt seadusele karistada ja vastutusele võtta.“

Kaitseministri Hannes Hanso ja kaitseväe juhataja Riho Terrase sõnul analüüsivad ministeerium ja kaitsevägi juhtumi tõttu läbi ka kaitseväge puudutavad ametkondlikud regulatsioonid, et neid vajadusel täiendada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agusas
7 aastat tagasi

rotid mitte merevägi.Saaks aint varastada kodumaa tagant

juss
7 aastat tagasi

krt! nagu vene laevastikus!