Kaitseväelased kutsuvad Haapsallu isadepäeva tähistama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Isadepaev_plakat

Pühapäeval kutsuvad kaitseväelased, politseinikud ja päästjad kõiki Haapsalu Wiedemanni spordihoonesse, et koos isadepäeva tähistada.

Jõustruktuuride korraldatav tasuta kogupereüritus "Kõikide laste isadepäev"  algab pühapäeval kell 11 ja tegevusi jätkub kuni kella kolmeni.

Kohapeal saab näha kaitseväe rasketehnikat ja relvi, seal hulgas ka eriväelaste varustust ning proovida sõdurivarustust. Kaitseliit näitab, kuidas ennast maskeerida ning pakub tasuta sõdurisuppi. Näha ja katsuda saab veel politsei- ja piirivalveameti politseiautosid ja et Haapsalu on merelinn, on kohal ka politsei merekaater.

Samuti korraldavad kaitseväelased korvpallivisete võistluse ning mälumängu. Päästjad näitavad muuhulgas kuidas käsitleda tulekustutit ning mis on tuletõrjesport. Maanteeamet jagab helkureid ning pöörlevas autos saab kätte tunde ja teadmised, kuidas käituda, kui auto on katusel.

Isadepäeval on kõigil võimalus osaleda erinevates mängudes ja võita auhindu. Päeva juhib Venno Loosaar ja Premia kostitab külalisi tasuta jäätisega. Kogupereüritusel esinevad kaitseväe orkester, rahvatantsurühm West, tantsukool JJ-Street ja laulustuudio Do-Re-Mi. Päeva lõpetab ansambel Shanon.

Neljateistkümnendat korda aset leidvat "Kõikide laste isadepäeva" korraldavad ja toetavad kaitsevägi, Kaitseliit, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, häirekeskus, siseministeerium, maanteeamet, Premia, Tallinna loomaaed, Haapsalu veekeskus ja Eesti Autorite Ühing.

Isadepäeva traditsioon on alguse saanud 1910. aastal Ameerikast. Eestis tähistatakse isadepäeva novembri teisel pühapäeval. Jõustruktuuride korraldatava "Kõikide laste isadepäeva" eesmärk on väärtustada isa kui kaitsja, aga ka kasvataja ja õpetaja rolli.

Päevakava:

  • 11.00 kaitseväe orkester
  • 11.40 tantsuansambel West
  • 12.10 maanteeameti demonstratsioonesinemine
  • 12.40 JJ-Street
  • 13.00 politsei demonstratsioonesinemine
  • 13.20 laulustuudio DO RE MI
  • 13.50 auhindade loosimine ja jäätise jagamine
  • 14.10 ansambel Shanon
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments