Kärdla lähistel jäi merel kadunuks jahtlaeva kapten

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Politseilogo

Eile õhtul Kärdla lähistel üle parda kukkunud mehe otsinguid jätkuvad täna, teatas Lääne prefektuur. 

Eile, 16. augustil kella 22 paiku anti merevalvekeskusele teada, et jahtlaeva pardalt on umbes pool tundi tagasi merre kukkunud inimene.

Alusel viibinud reisiseltskond koosnes kahest inimesest ja kõne teinud mehe teatel kukkus merre jahtlaeva kapten. Mehe sõnul puudusid tal oskused aluse juhtimiseks, aga ta ütles, et proovib jahti suunata tulede poole, mida eemalt näeb.

Mõlemad mehed olid Soome vabariigi kodanikud. Mees ei osanud merevalvekeskusele täpsustada, kus ta hetkel asub või kuhu nad alusega teel olid.

Merevalvekeskus tuvastas radarpildilt liikuva aluse Kärdlast umbes neli miili kirdes. Teatele reageerisid Kärdla politseijaoskonna merepäästjad ja vabatahtlikud.

Jahi teekond lõppes Kärdla sadama lähedal madalikul. Vabatahtlikud aitasid laeval olnud mehe kaldale ja Kärdla politseijaoskonna merepäästjad otsisid üle parda kukkunud kaptenit. Päästetud mehe sõnul kandis vette kukkunud kapten päästevesti.

Keerulistest ilmastikolude tõttu lõpetati südaöö paiku kadunud mehe otsingud. Kärdla politseijaoskonna juhi Aare Alliku sõnul pannakse merevalvekeskusega paika uus otsingute plaan ja tegevustega alustatakse esimesel võimalusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments