Oliver Kruuda peeti maksukuriteos kahtlustatavana kinni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Ettevõtja Oliver Kruuda peeti teisipäeval kinni kahtlustatuna maksukuriteos. Kahtlustus maksukuriteos esitati teisipäeval kuuele isikule, kelle seas on ka Kruuda, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas teisipäeval BNS-ile.

"Kuriteokahtlustus on esitatud kuuele füüsilisele isikule ning ühele juriidilisele isikule ning kahtlustuse sisuks on maksuametile valeandmete esitamine, mille tulemusel on jäetud riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses," selgitas Kallas.  

Kriminaalmenetlust viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur, lisas Kallas.

Kõik kahtlustatavad peeti kinni, neist neli, sealhulgas ka Kruuda, on Tere töötajad, täpsustas Kallas.

"Inimest saab kinni saab pidada 48 tundi, seejärel tuleb ta kas vabastada või taotleda kohtult vahistamist," ütles Kallas.

Meedia andmetel korraldati nii AS Tere kontoris kui ka kõigi kuue kahtlustatava töökohas ja kodus teisipäeval läbiotsimine.

Prokuratuur ei soovinud teiste kahtlustatavate nimesid avaldada, viidates, et tegemist pole avaliku elu tegelastega.

Äriregistri andmete kohaselt on aktsiaseltsil Tere 1 241 344,86 euro suurune maksuvõlg, millele lisandub intress 9 282,85 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments