Suur trumm jääb Haapsalu linnale

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lihula mn viaduktHaapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul pole linnal Lihula mnt viadukti tegelikult vajagi. Foto: Eduard Laur

Majandusministeerium (MKM) otsustas, et Lihula maantee viadukt on Haapsalu linna oma.

Majandusministeeriumi kantsleri Merike Saksa allkirja kandvas vastuses märgitakse, et MKMis ei ole lisadokumente Haapsalu linnavalitsuse mainitud erastamisdokumentidele, mis aitaks viadukti omanikku tuvastada.

„Ministeerium vastas, et see viadukt on tee osa, Lihula maantee on kohalik tee, järelikult on viadukt teie oma ja vaadake ise,” võttis Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman lühidalt kokku MKMi kirja sisu.

Saks märkis oma kirjas, et linnal on nüüd võimalus viadukti omand nõuetekohaselt vara peremehetuks tunnistamise menetluse kaudu ära vormistada. Haapsalu linnavalitsus on aga endiselt seisukohal, et viadukt tuleb arvata Haapsalu–Riisipere raudtee teemaplaneeringu koosseisu. Linnavolikogu andis esialgu raudtee teemaplaneeringule volituse vaid tinglikuks kooskõlastamiseks.

„Kui sinna kirjutatakse sisse vähemalt see, et raudtee projekteerimisega tehakse ka viadukti remondiprojekt, siis anname kooskõlastuse. Kui kõik teised ülesõidukohad projekteeritakse teemaplaneeringuga, miks peaks siis viadukt välja jääma?” ütles Vikman.

Arutelud sel teemal jätkuvad uuel nädalal.

Lihula maantee viadukt kerkis päevakorda pärast seda, kui tellitud ekspertiisist selgus, et ehitis vajaks remonti. Haapsalu linnavalitsuses pole ühtegi dokumenti, mis kinnitaks, et viadukti omanik on linn. Selguse saamiseks esitati päring MKMile.
Loe pikemat lugu siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
7 aastat tagasi

Imelik värk see Haapsalu linnaga või õigemini linna juhtidega. Kui lugeda linna arengukava 2012 – 2024, siis sealt selgub, et linn plaanis selle viadukti juba 2015. aastal rekonstrueerida. Aasta möödas, midagi tehtud ei ole ja nüüd enda tegemata töö õigustuseks tuli Vikman välja ideega, et viadukt ei olegi linna oma. Linnavalitsejad, ärge plämage, rääkige oma saamatusest õigete nimedega!

kodanik
7 aastat tagasi

Nüüd on siis Haapsalu linnal oht olemas kuhu teenindausmaja müügist saadud raha investeerida.

Kübe
7 aastat tagasi

Oot oot. Suur trumm on minu oma. Mida asja siin jagatakse. Esmaspäevast tuleb sillamaks.