Uuemõisa elanik: Haapsalu võiks olla vallasisene linn

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lel0206001

Lääne Elule kirjutas Uuemõisa elanik Maaja Narusk, kelle arvates võiks Haapsalust saada vallasisene linn.

„Minu aadress on Ridala vald Uuemõisa alevik. Miks ei võiks sisi olla kellegi aadress Ridala vald Haapsalu linn,” kirjutas Narusk. „Linnad on sattunud valdade sisse juba eelmiste korralduste ajal. Praegu on 17 vallasisest linna.”

Narusk kirjutas, et Vikipeedia järgi oli Läänemaal ajalooliselt seitse kihelkonda. Ridala muinaskihelkond (Rotalia ehk Rotelwic) oli Ridala, Lääne-Nigula ja Martna kirikukihelkonna eelkäija. 13. sajandi Ridala (Rotalia ehk Rotelwic) moodustati 1220. aastail Ridala muinaskihelkonna alale. 1260–1270 ehitati kihelkonna alale Haapsalu piiskopilinnus. Lääne-Nigula eraldus Ridala kihelkonnast 14.-16. saj (esmamainimine 1367), Martna eraldus Ridala kihelkonnast 16. saj alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Esko Lauri
7 aastat tagasi

Mina ei poolda üldse Haapsalu ja Ridala ühinemist. Pigem näeksin liitumist Lääne-Nigulaga. Siis ehk tuleks Uuemõisa põhikool ka, praegusel juhul sõidetakse lihtsalt Uuemõisa rahva tahtest teerulliga üle. Ega Haapsalul ju tegelikult tervet Ridala valda vaja ei ole. Nemad tahavad siit ju ainult Uuemõisa Paraleppa. Aga kui kokku minek on siis jah, mis sellel vallasisesel linnal häda on? Ridala ja samas ka Haapsalu nimed peaks ikkagi jääma.

Ridala
7 aastat tagasi

Maia,olen sinuga täiest päri. Ridala vald keskusega Haapsalu linn. MILLINE KOKKOHOID!ei pea hakkama tegema uusi silte, reklaame jne.

tark
7 aastat tagasi

Haapsalu oli murdes vanasti Oablu ja Aablu.Pakun—-Umbluu-vald.

.?..
7 aastat tagasi

Moi adres covetski kommun.

uhh
7 aastat tagasi

Provints ikka!

Urmas+Sukles
7 aastat tagasi

Linnad on jah sattunud valdade sisse,sest siis seadus ei võimaldanud linna kui admin.üksust alles jätta. Arvatavasti oleks pilt hoopis teine, kui seadus oleks selline, nagu riigikogu esmaspäeval vastu võtab ehk lubab säilitada linna . See seadus lubab ka nendel linnadel , kes valla sees jälle linnaks tagasi minna.