Läänemaa lapsed olid tublid metsatundjad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linna algkooli esimeste klasside lapsed käisid läinud nädalal Nõval ekskursioonil. Foto: Helen Viispert

RMK metsaviktoriinil esinesid läänlased tublilt. Foto Helen Viispert

Nõva ja Risti kooli ning Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased esinesid tublilt Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) metsaviktoriinil.

15. korda peetud RMK interaktiivsel metsaviktoriinil osales tänavu rekordarv koole – 215. Tulemuse sai kirja kokku 9491 õpilast ja 809 klassi, teatas RMK esindaja BNS-ile.

1.-4. klasside arvestuses olid parimad Suuremõisa lasteaed-algkool, Valguta lasteaed-algkool, Risti põhikool, Nõva kool ja Tõrva gümnaasium.

5.-9. klasside arvestuses olid esimesed Nõva kool, Mustjala lasteaed-põhikool ja Risti põhikool ning 10.-12. klasside arvestuses Kilingi-Nõmme gümnaasium ja Läänemaa ühisgümnaasium.

Iga vanusegrupi 10 paremat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi RMK looduskeskuses koos transpordikompensatsiooniga. „Premeerime parimaid klasse ja nende tublisid õpetajaid loodusharidusprogrammidega – ikka selleks, et viktoriini käigus omandatud teadmisi metsas täiendada ja kinnistada,“ sõnas viktoriini läbi viinud RMK Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik.

Kui esimestel aastatel oli viktoriin paberil ja ainult Harjumaa koolidele, siis huvi kasvades viidi viktoriin internetti. Neljandiku sõnul on aja jooksul paranenud eri allikate kasutamine viktoriiniküsimustele vastamisel. „Ühelt poolt on internet lõputu infoallikas, ent teisalt vajab internetis leiduv kriitilist mõtlemist ja oskust tõeseid allikaid kahtlastest eristada,“ lisas ta.

RMK metsaviktoriini tulemuste arvestus käis klasside kaupa, kuid iga õpilane vastas küsimustele iseseisvalt. Kuigi klasside arvestuses lugesid ainult nende tulemused, kus osa võttis vähemalt 75 protsenti õpilastest, saavad kõik vastanud õpilased oma punkte ja kohta näha üldtabelis. Viktoriiniküsimuste arutamiseks korraldasid mitmed õpetajad ka grupitöid ja ühisarutelusid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments