EKB koguduste Liidu presidendiks sai Kalju baptistikoguduse pastor Erki Tamm

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Erki_Tamm

Erki Tamm. Foto: Tallinna Kalju Babtistikogudus

23. aprillil valiti EKB koguduste liidu presidendiks Erki Tamme, kes on viimased 8 aastat töötanud EKB koguduste liidu peasekretärina.

Erki Tamme sõnul on ühiskonnas kujunenud ootus, et kogudused osaleksid ja panustaksid valupunktidesse kodanikuühiskonna tasandil. „Meie liidu koguduste võrgustik on üle-eestiline ja aktiivne, meie kogudused jätkavad kindlasti kohalikul tasandil kaasalöömist kogukondade elus ja 
aitavad õlga alla panna ühiskonna kitsaskohtades. Jätkame koostööd nii kohalike omavalitsuste, kui koospartneritest abiorganisatsioonidega, samuti kaasame omi ressursse,” ütles EKB koguduste Liidu president Erki Tamm.

Oma kõnes EKB koguduste liidu aastakonverentsil osalejatele rõhutas Erki Tamm, et usuleiges Eesti ühiskonnas tuleb kristlastel saada taas Jeesuse jüngriteks, kes usus ja armastuses järgivad oma Issandat. „Mina olen tee ja tõde ja elu. Ükski ei saa minna Isa juurde muidu kui Jeesuse kaudu,”
tsiteeris Erki Tamm evangeeliumi sõnu. „Tulevikuhirmule, mida igaõhtused uudised rohkesti külvavad, saab vastu seista kas äärmusliku küünilisusega või täieliku usaldusega Jeesuse vastu, kes valitseb igavesti,” ütles Tamm.

Oma vaimulikku teenimist alustas Erki Tamm peale Kõrgema Usuteadusliku Seminari esimese lennu lõpetamist 1993. a. Kärdla Baptistikoguduses. Alates 90ndate aastate algusest on Erki Tamm töötanud ka õpetajana üldhariduskoolides ning olnud Palade põhikooli direktor. Samasse aega 
jääb ka töö Kärdla abilinnapeana.

Peale kaheaastast teenimist Tallinna Allika Baptistikoguduses on viimased 10 aastast Erki Tamm olnud Kalju Baptistikoguduse pastor Kalamajas. Ta osales Eesti Toidupanga ja Kopli supiköögi rajamisel majanduskriisi aastatel ning oli Kalamaja päevade üks algatajatest.

Erki Tamm on pärit baptistliku usutunnistusega perekonnast, kelle vanavanaisa oli 20. sajandi alguses Kohila koguduse esimene pastor ning mõlemad vanaisad ja isa teenisid kogudusi karjastena. Erki Tamm on olnud 23 aastat abielus ning nende peres on neli tütart.

Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit ühendab 83 eesti- ja venekeelset kogudust üle 6300 liikmega. EKB Koguduste Liidu vanimad kogudused said alguse 1882. aastal Läänemaal toimunud vaimuliku ärkamise tulemusel. EKB Liidu kogudused rõhutavad usklike pühendunud 
uuetestamentlikule õpetusele rajatud eluviisi, ristides inimesi isikliku usu alusel ning võttes vastutust ühiskonna arengule kaasaaitamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Usklik
7 aastat tagasi

Erki Tamm on Läänemaal ülesse kasvanud. Tema isa on Ridala baptistikoguduse pastor.

kust
7 aastat tagasi

võtab imik usu, et teda ta tahtevastaselt ristitakse ja usuorjaks sunnitakse

Kus
7 aastat tagasi
Reply to  kust

On sinu teadmised baptismist?

Nb, baptistid ei risti lapsi. Ristimine toimub inimese isikliku usu alusel ja seda peab ta oma suuga ise tunnistama 🙂